Jesenice zmagale, toda ne bodo napredovale

Jeseničani so že pred današnjo tekmo zapravili možnosti za prvo mesto, ki edino vodi v nadaljevanje.

Objavljeno
23. oktober 2016 19.27
uho/hokej na ledu
A. V.
A. V.
Varšava - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so turnir celinskega pokala v poljskem Tychyju končali z drugo zmago. Danes so v zadnjem krogu po kazenskih strelih premagali romunsko ekipo Dunarea Galati s 3:2 (1:1, 1:1, 0:0; 1:0).

Jeseničani so že pred današnjo tekmo zapravili možnosti za prvo mesto, ki edino vodi v nadaljevanje, njihova končna uvrstitev pa bo odvisna od razpleta zadnje tekme turnirja med domačim Tychyjem in madžarskim Miskolcem.

Slovenska ekipa je v soboto proti domačinom zmagala po podaljšku z 2:1, kar pa je bilo premalo, da bi lahko na koncu še prehitela madžarski Miskolc; ta je medsebojno tekmo v petek dobil s 4:1.

O prvem mestu bosta v večerni tekmi odločala Miskolc in Tychy, zmagovalec se bo na novembrskem turnirju tretjega kroga pridružil prireditelju, italijanskemu Rittnu, beloruskemu Šahtarju iz Soligorska ter kazahstanskemu Beibarisu Atyrauju.

Danes so Jeseničani povedli v prvi tretjini po golu Mihe Brusa, a so Romuni tik pred odmorom izenačili. V drugi tretjini so povedli Romuni, Jeseničane je v igro z golom ob številni prednosti vrnil David Rodman. Ker se je tekma končala neodločeno, podaljšek pa ni prinesel odločitve, so izvajali kazenske strele, pri katerih je bil v glavni vlogi - ob obeh vratarjih, ki sta ubranila po dva strela (za Jesenice je tokrat branil Rok Stojanovič) - spet Rodman, saj je zadel dvakrat, njegov zadnji zadetek pa je tudi odločil zmagovalca.

Jeseničani bodo na turnirju osvojili drugo mesto, če bo Tycy v zadnji tekmi izgubil po rednem delu, sicer pa bodo tretji.