Kakovostnega preskoka med železarji še ni

Jeseničani brez uvrstitve v polfinale celinskega pokala – David Rodman blizu nekdanje ravni.

Objavljeno
24. oktober 2016 01.01
David Rodman
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Tychy – Podobno kot pred letom se je tudi v tej sezoni za jeseniške hokejiste sezona v celinskem pokalu IIHF končala v četrtfinalu. Na izenačenem turnirju na Poljskem so dvakrat zmagali, v soboto z gostitelji po podaljšku, včeraj z Romuni po kazenskih strelih, a usoden je bil petkov poraz.

Tako kot lani je bila tudi tokrat za železarje premočna zasedba iz Miskolca. Ne gre sicer za moštvo ravni EBEL, vendar pa Madžari v zadnjih letih precej več vlagajo v svoje klube kot pri nas, razmere za hokej so na višji ravni, takšen razplet v celinskem pokalu ni presenetljiv. Resda so Jeseničani po strokovni plati s prihodom Nika Zupančiča ter organizacijski z novim pristopom pri klubu storili korak naprej, a za kakovostni preskok sedanje stanje še ne zadostuje. Nenazadnje je to pokazala že tekma domačega superpokala, ko zadnjeuvščenemu moštvu EBEL niso bili kos, podobno je bilo opazno tudi na petkovi poljski premieri.

Le v primeru popolne bere z naslednjih dveh tekem bi Gorenjci ohranili možnosti za uvrstitev v želeni polfinale, a zataknilo se jim je že v soboto, ko so po 60 minutah sicer zelo vročega in izenačenega boja z domačim moštvom osvojili le točko. Z golom Marjana Manfrede so si nato v podaljšku priigrali še drugo, le z vsemi tremi bi lahko še merili na novembrski vizum za polfinalni turnir v Italiji. Tekmo pred najbolj glasnim hokejskim občinstvom na Poljskem si je sicer zaradi poškodbe čeljusti v najslabšem spominu ohranil branilec Miha Logar, letošnja okrepitev Jesenic iz Ljubljane.

Junak včerajšnje zmage po kazenskih strelih z romunskim moštvom pa je bil David Rodman. Naš dolgoletni reprezentant se po poškodbi zapestja, zaradi katerega ga letos ni bilo niti na SP skupine B niti na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, zdaj uspešno vrača na led. Jeseniškemu moštvu je nedvomno ponudil dodano vrednost, pomembna bo tudi njegova navzočnost na ledu v prihajajočem sredinem derbiju za vrh AHL proti vodilnemu italijanskemu moštvu Renonu (Podmežakla ob 19.30), a v prihodnjih tednih je pričakovati njegovo selitev v katero od močnejših lig. Še prej pa se bo morda naslednji teden predstavil med risi na blejskem turnirju, kjer se bodo ti pomerili z Belorusi, Latvijci in Danci.