Kanadčani na OI s Čehi, Rusi pa z Američani

Po posodobljeni jakostni lestvici Mednarodne hokejske zveze (IIHF) so se v večji meri izoblikovale skupine za OI 2018 v Pjongčangu.

Objavljeno
19. maj 2015 20.03
IHOCKEY-WORLD-CAN-RUS
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Po pravkar končanem svetovnem prvenstvu elitne divizije, ki so ga na Češkem dobili hokejisti Kanade, so pri Mednarodni hokejski zvezi (IIHF) posodobili jakostno lestvico reprezentanc. To hkrati pomeni, da so v večji meri že znani nasprotniki na olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu.

Svetovna prvakinja bo v Južni Koreji igrala v skupini A, kjer bodo še Češka, Švica in Južna Koreja. V skupini B bodo Rusija, ZDA, Slovaška in ena od kvalifikantk, v skupini C pa Švedska, Finska in dve kvalifikantki.

Slovenija bo svoj kvalifikacijski turnir med 1. in 4. septembrom odigrala v Belorusiji, kjer bo tekmica risov tudi Danska, stara znanka z zadnjih kvalifikacij za OI ter z zadnjega svetovnega prvenstva. Slovenci so bili v obeh primerih boljši.

Zadnji nasprotnik slovenskih hokejistov za zdaj še ni znan, saj se bo še moral prebiti na kvalifikacijski turnir. Belorusom, Slovencem in Dancem se bo pridružila najnižje rangirana država, ki bo osvojila prvo mesto iz ene izmed treh kvalifikacijskih skupin.