Kapetan izbruhnil, ko je bilo najbolj treba

Slovenski kapetan Tomaž Razingar bo proti Dancem igral že 173 tekmo v državnem dresu.

Objavljeno
07. februar 2013 22.14
Gorazd Nejedly, poročevalec
Gorazd Nejedly, poročevalec

Vojens – Kot ptič Feniks je Tomaž Razingar v 51. minuti vstal iz pepela. Naši »oklepniki« so se branili z igralcem manj, potem pa je sledil kapetanov šah-mat, po katerem se Belorusi niso več opomogli. Onstran Atlantika bi Razingarjev izbruh razglasili za potezo dneva.

Razingar je pobegnil številčnejšim Belorusom, tik pred strelom so ga tekmeci nepravilno zaustavili in sodnik je dosodil kazenski strel. Posladek je šele sledil. Kapetan je zadrsal in se že po nekaj metrih suvereno odločil za strel pod prečko ter zadel. Slovenija je spet vodila, s 3:2 in Belorusom vrnitve v tekmo ni več dovolila.

Je že res, Urbas je bil najboljši po izboru naše klopi, Robert Kristan je v vratih deloval kot v svojem najboljšem obdobju, mladi iz prve peterke polni motivov in kot vselej igrivi, drugi borbeni in srčni, a kapetanov vložek je bil morda vreden olimpijskega turnirja.

>»Ne, ne. To je bila le ena tekma in sploh ni pomembno, kdo je kaj storil in kaj ne. To je pač tako, ko verjamemo v sebe. Tekma je za menoj, štejejo tri točke,« se najstarejši ris ni prepustil evforiji in kazenski strel komentiral takole: »Vedel sem, da bom streljal pod prečko, a da mi bo vratar tako kmalu ponudil priložnost za strel, to pač ne. Pustil mi je toliko prostora, da sem moral streljati. Ne vem, morda me je nalašč izzival.«

Kapetanova mojstrovina je bila le še en kamenček v filmskem mozaiku. Še pred dobrim mesecem se je spogledoval z igralsko upokojitvijo. »Pogrešal sem reprezentanco. Zdaj se počutim kot nov, mlajši in poln izzivov. Kariero si želim še podaljšati, kolikor se je le da,« Razingar ni skrival vidne utrujenosti, a ga to ni pretirano motilo. »Če imaš prednost, je tekma lažja. Zmagal je kolektiv, ki je odlično deloval v vseh elementih. Ko smo se branili, smo se zbili v hišo, ki jo ni bilo mogoče porušiti,« je bil slikovit član nemškega drugoligaša Ravensburga, ki bo proti Dancem igral že svojo 173 tekmo v državnem dresu. Belorusom je zabil že svoj 75. gol in za 135 točko.

»Veseli smo, toda ohranili smo mirnost. Zavedamo se, da nismo opravili še ničesar. Štelo bo le to, kaj bomo opravili proti Dancem. Storili bodo vse, da nas premagajo, mi pa tudi, da jih presenetimo. So kakovostni in močno moštvo,« se je dotaknil naslednjih tekmecev, ki bodo imeli nekaj uric manj počitka. »Ko zmaguješ, utrujenost ni tako močna. Adrenalin opravi svoje,« je zaokrožil kapetan.