Kapetan risov zadnjič pod močnimi žarometi

Na Bledu slovo dolgoletnega kapetana slovenske reprezentance Tomaža Razingarja.

Objavljeno
16. julij 2016 12.12
Tomaz Razingar Jesenice 24.10. 2014
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Bled – Po koncu zadnje sezone, v kateri se je slovenska hokejska reprezentanca vrnila med najboljše na svetu, so se luči naših lednih dvoran ugasnile. Danes bodo žarometi pod stropom blejske arene spet zelo močni – od pisane hokejske poti se bo uradno poslovil Tomaž Razingar, dolgoletni reprezentančni kapetan.

Hokejist, ki ga je na dresu dolgo spremljala številka 9, največkrat na Jesenicah ter pri izbrani slovenski vrsti, se bo danes poslovil od navijačev, pri katerih je užival prav posebno priljubljenost, kot tudi številnih soigralcev. Na blejskem ledu se bodo predstavili tako tisti, ki hokeja ne igrajo več, kot tudi sedanji akterji, med slednjimi bo kajpak največ pozornosti pritegnila navzočnost Anžeta Kopitarja, edinega Slovenca v NHL. 

Medsebojno spoštovanje med igralcem, ki je na ledenih ploskvah dosegel več od kateregakoli slovenskega hokejista, kot tudi dolgoletnim kapetanom risov, pa ostaja. Skupaj sta v zadnjih dneh sodelovala pri akademiji za mlade hokejiste, morda bosta nekoč oba pognala jeseniški stroj, v pričakovanju današnje tekme sta pripravila tudi dobrodelno dražbo za porodnišnico Splošne bolnišnice Jesenice. Kmalu bo sledila še naslednja dražba, katere izkupiček bodo objavili na Kopitarjevem turnirju v golfu, konec avgusta. Takrat bo na voljo tudi vratarski dres Jana Oblaka, finalista nogometne lige prvakov.

Sodeč po seznamu udeležencev današnje tekme se bodo na domačem ledu po daljšem času predstavili Razingar in Kopitar, Nik Zupančič, Ivo Jan, Marcel Rodman, Drago Mlinarec, Gregor Polončič ter številni drugi nekdanji in sedanji risi. Želja slavljenca je bila, da bi dve moštvi vodila Matjaž Kopitar in Franci Žbontar, a slednjega zaradi zdravstvenih težav ne bo, zamenjal pa ga bo Roman Pristov, nekoč uspešen trener v Podmežakli. Dogajanje na Bledu se bo začelo ob 17. uri, ko se bodo na ledu preizkusili novinarji, uro pozneje bo uradna poslovilna tekma Tomaža Razingarja, živahno pa bo tudi v večernih urah pred dvorano ob nastopih treh glasbenih skupin.