Ken Ograjenšek kar sam strl jeseniški odpor

V prvi finalni tekmi hokejskega DP je Telemach Olimpija s 5:1 odpravila Team Jesenice, povratna bo v četrtek v Tivoliju.

Objavljeno
31. marec 2014 22.39
Šport
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jesenice - V Podmežakli je danes spet vsaj malo zadišalo po dobrih, starih hokejskih časih. V prvi tekmi finala državnega prvenstva so v večnem derbiju igralci Telemacha Olimpije z velikih 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) odpravili Team Jesenice, glavni ključ do uspeha varovancev trenerja Iva Jana je bil izjemno učinkovit celjski napadalec Ken Ograjenšek s kar štirimi goli.

Večni derbi se je začel s skoraj četrturno zamudo zaradi izjemne gneče na edini odprti blagajni v Podmežakli. Že v uvodni tretjini pa so Ljubljančani dokazali, da se tekmecev niso lotili s podcenjevanjem in z levo roko, temveč želijo sezono kar najhitreje spraviti pod streho. Manj kot tri minute so potrebovali hokejski navdušenci, da so videli prvi gol v tej finalni seriji, mrežo domačih je zatresel Ken Ograjenšek.

Lepo polne tribune (skoraj 2000 gledalcev je bilo na njih) je v 14. minuti utišal še Anže Ropret, ki je podvojil vodstvo zmajev, tik pred odhodom na prvi odmor pa se je med strelce še drugič vpisal Ograjenšek, ki je zaključil napad Žige Grahuta, ki je zadel prečko, in poskrbel za končni izid prve tretjine - 3:0 za Olimpijo.

V drugem delu so Jeseničani vendarle premaknili v višjo prestavo, že v začetku je Aleš Remar zatresel prečko, končno pa je Podmežaklo na noge spravil David Sefič, ki je ob številčni premoči na ledu po lepem preigravanju ukanil še ljubljanskega vratarja Aleša Silo in dosegel edini gol v dvoboju za železarje.

Zadnja tretjina je bila vnovič »zelena«, še dva gola pa je vpisal 22-letni Ograjenšek, ki je skupaj kar štirikrat matiral domačega vratarja Jureta Pavliča. Olimpija je torej vpisala prvo finalno zmago, povratna tekma bo v četrtek v dvorani Tivoli. V primeru neodločenega skupnega izida obeh obračunov bosta moštvi odigrali podaljške.

»Zavedali smo se, da je kakovost na naši strani. Vse je šlo po načrtih, zelo pomembno je bilo, da smo hitro prišli do prednosti treh golov. Dalj časa, kot bi Jeseničani držali ugoden izid, nevarnejši bi bili, to nam je bilo jasno. Visoko smo bili motivirani, navsezadnje so bile na nasprotni strani še vedno Jesenice, tekma pa še vedno derbi,« je poudaril junak dvoboja Ken Ograjenšek.

»Pričakovali smo in upali na ugodnejši rezultat. Naposled pa je prevesilo, da je Olimpija celo sezono nastopala v kakovostnejšem tekmovanju. Preden smo se mi privadili nanjo, je imela že tri gole zaloge, ob takšnem zaostanku pa je bilo težko igrati,« je pojasnil član novih Jesenic Miha Brus.

TEAM JESENICE : TELEMACH OLIMPIJA 1:5 (0:3, 1:0, 0:2)

Jesenice, dvorana Podmežakla, gledalcev 1800, sodniki Fajdiga, B. Lešnjak, A. Lešnjak in Rojko.

Strelci: 0:1 - Ograjenšek (Koblar, Pešut, 3.), 0:2 - Ropret (Cvetek, 14.), 0:3 - Ograjenšek (Pešut, Grahut, 20.), 1:3 - Sefič (Manfreda, 30., PP1), 1:4 - Ograjenšek (Mušič, Verlič, 54.), 1:5 - Ograjenšek (Koblar, Čepon, 57.).

Kazenske minute: Team Jesenice 6, Telemach Olimpija 14.