Končnica brez branilcev lovorike iz Celovca

Hokejisti Telemacha Olimpije za konec doživeli pričakovan poraz v Gradcu. V zadnjem kolu ni bilo kuhinje.

Objavljeno
03. marec 2014 10.30
Hokejist Olimpije Miha Verlič v Ljubljani 3. novembra 2013.
S. U., šport
S. U., šport
Gradec – Podobno kot pred enim letom je Telemach Olimpija sklenila svojo sezono v odprtem hokejskem prvenstvu Avstrije že pred končnico. Vsi drugi udeleženci iz tujine – Bolzano (Ita), Znojmo (Češ) in Fehervar (Mad) – so se uvrstili v izločilne boje, v katerih pa ne bo branilcev lovorike iz Celovca.

Sinočnje zadnje kolo je ponudilo poglavitno uganko o edinem še prostem vizumu za končnico osmerice med avstrijskim hokejskim velikanom iz koroške metropole ter edinim madžarskim moštvom v tekmovanju. In četudi so se vrstila namigovanja, češ da si končnice EBEL ne gre predstavljati brez Celovčanov, nazadnje tudi zmagovalcev, so si za konec z zmago na Predarlberškem povsem zasluženo izločilne boje priigrali Madžari. Liga pa tako brez sramu – kot očitno pošteno tekmovanje – nadaljuje svojo prihodnost. Kakšen bo v njej slovenski delež, pa je, žal, ta čas povsem nejasno …

Olimpija je za slovo od svoje avstrijske sezone gostovala v Gradcu, doživela še en poraz, a bera štirih zmag v desetih nastopih drugega dela razkriva lepšo podobe od tiste ob uvodu v sezono, ko so zmaji prepogosto prav poceni ostali brez točk. Klubsko vodstvo pa se je ob že dolgo znanih denarnih dolgovih, kar se kajpak izraža tako pri izplačilih igralcem kot tudi močno omejenih možnostih okrepitev, vdalo v usodo še pred koncem sezone. Ljubljansko moštvo je namreč takrat še ohranjalo nekaj možnosti za uvrstitev v končnico, po odhodih štirih hokejistov zavoljo mikavnejših ponudb na tujem pa je vlak nadaljevanja sezone drugo leto zapored ušel.

Miha Verlič, kot novi član državne reprezentance in tako tudi olimpijski udeleženec eden zmagovalcev te mučne tivolske sezone, je včeraj v Gradcu zabil vodilni gol za Olimpijo, nakar pa so gostitelji tekmo zasukali. Med strelci za domačo zmago je bil tudi slovenski novinec, sicer prav tako eden olimpijcev iz Sočija, Anže Kuralt.

Za elitno osmerico EBEL se bodo začeli izločilni boji v petek. Drevi bodo znani pari, najboljši trije – Salzburg, Bolzano in Vienna – si bodo izbrali svoje tekmece.