Kopitar & Co. po pravi srhljivki izgubili z branilci Stanleyjevega pokala

Hokejisti kluba Vegas Golden Knights so po hudem boju v NHL vendarle strli odpor Kraljev.
Fotografija: Anže Kopitar (levo) se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar (levo) se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce. FOTO: Ronald Martinez/AFP

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so bili s slovenskim kapetanom Anžetom Kopitarjem na čelu na pragu tretje zaporedne zmage v NHL. Proti igralcem kluba Vegas Golden Knights, branilcem Stanleyjevega pokala, so pred svojimi navijači vodili že z 2:0, na koncu pa po kazenskih strelih izgubili s 3:4 (1:0, 1:2, 1:1).

Za Kralje so v polno zadeli Američana Alex Laferriere (v 14. minuti) in Trevor Lewis (25.) ter Kanadčan Drew Doughty, ki je na 3:3 izenačil pičlo minuto pred koncem rednega dela. Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, v dobrih 21 minutah je proti vratom gostov sprožil dva strela.

Za Zlate viteze so zadetke dosegli Doughtyjevi rojaki Mike Amadio (28.), William Carrier (33.) in Mark Stone (47.). Ker se je podaljšek razpletel brez gola, so sledili kazenski streli, v katerih je z golom za veselje gostov poskrbel Američan Jack Eichel. Pri Kraljih so bili vsi trije (Američan Trevor Moore, Kanadčan Pierre-Luc Dubois in Švicar Kevin Fiala) nenatančni oziroma premalo natančni.

Hokejisti iz Las Vegasa so tako slavili že osmo zmago v sezoni in se utrdili na vrhu pacifiške skupine, v kateri imajo zdaj 17 točk, medtem ko je moštvo iz Los Angelesa v tej skupini z desetimi točkami na tretjem mestu.

Drugi izidi: Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 4:7, Florida Panthers – Seattle Kraken 3:2, Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 3:2 – po podaljšku, Boston Bruins – Detroit Red Wings 4:1, Columbus Blue Jackets – New York Islanders 0:2, Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 4:3 – po kazenskih strelih, Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 2:5, Vancouver Canucks – New York Rangers 3:4 – po podaljšku.

Preberite še:

Komentarji: