Kopitar: Grozno je, ko gledaš tekmo in ne moreš igrati

Po dolgem času je Anže Kopitar moral zaradi poškodbe izpustiti tekmo Kraljev. Zdaj se že počuti bolje.

Objavljeno
23. februar 2016 11.30
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - V desetih letih v moštvu Los Angeles Kings se je klenemu in trdoživemu Gorenjcu Anžetu Kopitarju le redko primerilo, da bi moral tekmo spremljati iz naslonjača. V klubu namreč drži rekord 330 zaporednih tekem, na katerih je igral. A ko se je na tekmi v St. Louisu poškodoval, je proti Nashvillu res ostal v garderobi in dejal, da se je počutil naravnost obupno.

Pa ne zaradi »poškodbe spodnjega dela telesa«, temveč, ker je bil med tekmo veliko bolj nervozen, kot če bi soigralcem lahko pomagal na ledu. »Grozno je, ko gledaš tekmo in ne moreš igrati. Tako na veliko zapravljaš čas. Res ne bi bil rad preveč pogosto v takem položaju,« je dejal.

O poškodbi se sicer natančneje ni razgovoril, povedal pa, da se je pred tekmo s St. Louisom počutil dobro, nato pa mu je zmanjkalo moči. »Mislim, da nisem bil več dovolj učinkovit na ledu, da bi se lahko drugi zanašali name, zato mislim, da bi s tem lahko škodil ekipi,« je dejal, priznal pa, da mu je bilo težko sprejeti odločitev. »Vsekakor bi želel poskusiti, še zlasti če bi bila to tekma končnice. A v tem času, mislim, da je bilo zame bolje, da sem si odpočil in da se bom na led vrnil šele stoodstotno pripravljen. Iz dneva v dan spremljamo moje stanje, ki se že izboljšuje, bomo videli, kako bo.«

Za zdaj sicer še niso potrdili, da bo danes na domačem ledu igral proti Calgaryju, vendar pa je z moštvom že treniral, zato ni pričakovati, da bo počival še dlje časa.