Kopitar: Imeli smo priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili

New Jersey je dobil četrto tekmo finala lige NHL proti Kraljem, ki se zavedajo, da so iz rok izpustili izjemno priložnost.

Objavljeno
07. junij 2012 08.40
Posodobljeno
07. junij 2012 09.28
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Kralji so imeli na domači ledeni ploskvi izjemno priložnost, da pred domačimi navijači osvojijo prestižni Stanleyev pokal, a so jim načrte na četrti finalni tekmi lige NHL prekrižali gostje iz New Jerseyja. V Los Anglesu so namreč ugnali gostitelje s 3:1 in tako izid v zmagah znižali na enak izid.

Dvorana Staples Center je bila razprodana še drugič zapored, kar je nov rekord v zgodovini kluba, saj si je tekmo tudi tokrat ogledalo kar 18,867 ljubiteljev hokeja. Sedaj se finalna serija vnovič seli v Newark, na kateri bodo Kralji storili vse, da pridejo do tako željenega uspeha.

»Preprosto nismo mogli zadeti,« je ameriškim novinarjem uvodoma pojasnjeval Kopitar, ki bo v noči na nedeljo odigral že jubilejno 500. tekmo v ligi NHL. »Imeli smo kar nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Tudi plošček se je odbijal nekoliko čudno, vedno v korist naših tekmecev. Igrali so z nekaj več želje kot mi in prav to moramo popraviti na peti tekmi,« je še dejal slovenski zvezdnik, ki je prispeval podajo za edini zadetek LA na tekmi.

Kralje sedaj čaka nov »izlet«v New Jersey, a je ob tem potrebno poudariti, da najbolje igrajo prav na gostujočih tekmah, saj so nanizali že kar rekordnih 10 zmag. »Moramo pritisniti na gumb za resetiranje. Razmišljali smo, kako bomo zaključili to finalno serijo, a je našim nasprotnik uspelo zadeti večkrat kot nam. V takšnem položaju smo bili v letošnji končnici že štirikrat, toda prav vsakič smo se vrnili v velikem slogu,« je razmišljal domači kapetan Dustin Brown.

»Mislim, da bi se tudi zadnje tri tekme lahko končale v naše korist, a so imeli več sreče pri LA. Nocoj smo bili končno nagrajeni,« pa se je smejalo trenerju Hudičev Petru DeBoerju. Izjemno vesel pa je bil tudi 22-letni novinec Adam Henrique, ki je v 56. minuti zadel za vodstvo Vragov z 2:1.

»To so otroške sanje vsakega igralca hokeja. Zavedamo se, da bo težko pripraviti popolen preobrat, toda ne bomo se predali. Vemo, da zmoremo. Vemo, da lahko nanizamo še tri zmage in finalno serijo obrnemo sebi v prid,« je samozavestno napovedal mladi Henrique.

Intervju s Kopitarjem po končani tekmi (v angleškem jeziku)