Kopitar in Kralji ostali brez trenerja

Po povprečnem začetku sezone v NHL je moral ekipo Los Angeles Kings zapustiti trener Terry Murray.

Objavljeno
13. december 2011 07.18
Posodobljeno
13. december 2011 07.18
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Vodstvo severnoameriškega hokejskega moštva Los Angeles Kings, katerega prvi zvezdnik je Hrušičan Anže Kopitar, je po preveč povprečnem uvodu v sezono (13-12) odpustilo glavnega trenerja, Terryja Murrayja, poročajo agencije.

Kralje bo tako začasno vodil njegov dosedanji pomočnik John Stevens. Slednji bo na trenerski klopi vsaj na štirih tekmah v gosteh, turnejo danes začnejo v Bostonu.

Murray je na klopi kraljev sedel od leta 2008. Veteran med hokejskimi trenerji je Los Angeles po osmih letih popeljal do dveh nastopov v končnici prvenstva NHL, a obakrat so kralji izgubili v prvem krogu.

Glavna težava Kraljev v tej sezoni je doseganje zadetkov. Čeprav sta moštvo poleti okrepila Mike Richards in Simon Gagne, so šele na 11. mestu zahodne konference, dosegli pa so le 65 zadetkov - izkupiček je drugi najslabši v prvenstvu NHL.

Murray je tako postal še peti trener to sezono, ki je dobil nogo. Pred njim so se morali posloviti Davis Payne pri St. Louisu, Paul Maurice (Carolina Hurricanes), Bruce Boudreau (Washington Capitals) in Randy Carlyle (Anaheim Ducks), piše STA.

New Jersey Devils do zmage na Floridi

V sinočnjih obračunih v ligi NHL so hokejisti Tampe v domači dvorani St. Pete Times Forum gostili New Jersey Devils, ki so zmagali s 5:4. V vrstah gostov sta se najbolj izkazala Zach Parise in Adam Henrique, ki sta vsak dosegla zadetek in dve podaji.

Parise, Henrique in Ilija Kovalčuk so se med strelce vpisali v drugi tretjini, ko so vragi pritisnili na plin po uvodnem izenačenju na 2:2. K zmagi gostov, ki so sicer izgubili pet od zadnjih sedmih obračunov v prvenstvu NHL, sta z goloma prispevala še Petr Sykora in Dainius Zubrus.

V vrstah Tampe se je z dvema goloma izkazal Steve Stamkos, po enkrat pa sta zadela Steve Downie in Blair Jones.

Slovenski zvezdnik lige NHL Anže Kopitar bo s kralji danes gostoval v Massachusettsu v dvorani TD Garden pri Boston Bruins.