Kopitar in Muršak na seznamu »risov« za turnir v Tivoliju

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je objavil seznam igralcev za novembrski mednarodni turnir v Tivoliju.

Objavljeno
17. oktober 2012 13.25
Slovenija Ljubljana 20.04.2012 - Trening slovenske hokejske reprezentance v Stozzicah. Na sliki Matjazz KOPITAR. Foto: Leon VIDIC/DELO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenski hokejski selektor Matjaž Kopitar je objavil seznam igralcev za mednarodni turnir eurochallenge, ki ga bo med 8. in 10. novembrom gostil Tivoli. Letošnji turnir bo posebej zanimiv, ker bodo nastopili tudi nekateri igralci, ki igrajo v najmočnejši ligi NHL, med njimi tudi Anže Kopitar in Jan Muršak. Na seznamu je tudi Anžetov mlajši brat, Gašper Kopitar.

Na tivolskem ledu naj bi bili tudi Avstrijci Thomas Vanek, Andreas Nödl in Michael Grabner, čeprav je nastop slednjega negotov. Po zadnjih podatkih avstrijskih medijev namreč njegova pogodba z Beljakom poteče že konec oktobra in če ne bo sklenil nove, bržčas ne bo nastopil za reprezentanco, piše STA.

Slovenski hokejisti se bodo zbrali 5. novembra, v Ljubljano pa se bodo preselili 7. novembra. V četrtek, 8. novembra, se bo Slovenija pomerila z Italijo, dan pozneje s Francijo, v soboto, 10. novembra, pa še z Avstrijo.

Tri od štirih udeleženk turnirja so članice elitne skupine svetovnega hokeja in bodo nastopile na svetovnem prvenstvu 2013 na Finskem in Švedskem (Slovenija, Avstrija, Francija), Italija pa je letos izpadla iz te konkurence in bo naslednje leto nastopala v drugoligaški skupini.

Seznam reprezentantov:

Vratarji: Robert Kristan (Medveščak), Andrej Hočevar (Sokli Kijev), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg);

Branilci: Aleš Kranjc (Kolner Haie), Mitja Robar (Krefeld Penguine), Blaž Gregorc (Odensee Bulldogs), Klemen Pretnar (Vilacher), Žiga Pavlin (Troja Lungby), Andrej Tavželj (Rouen), Sabahudin Kovačević (Poprad), Igor Cvetek (Telemach Olimpija);

Napadalci: Anže Kopitar, Gašper Kopitar (oba Mora), Jan Muršak (Telemach Olimpija), Jan Urbas (Vaxjo Lakers), Rok Pajič (Pontebba), Žiga Jeglič (Sodertalje), Rok Tičar (Kolner Haie), Robert Sabolič (Poprad), Erik Pance, Anže Ropret, Žiga Pance (vsi Telemach Olimpija), Marcel Rodman (Bietigheim Steelers).