Kopitar: Nisem pod pritiskom vrnitve na led za vsako ceno

NHL: slovenski hokejski as še ne ve, ali bo že nared za jutrišnji dvoboj Kraljev z moštvom New York Islanders.

Objavljeno
23. november 2016 12.53
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-DALLAS-STARS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Edini slovenski hokejist v ligi NHL, kapetan moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar, zaradi poškodbe zapestja, ki jo je utrpel po naletu branilca Ottawe Marca Methota 11. novembra, ni igral že na petih zaporednih tekmah, ni pa še znano niti, ali bo lahko soigralcem pomagal jutri, ko bodo Kralji v Staples Centru gostili zasedbo New York Islanders. »Bomo videli, kako se bo počutil jutri,« je v pogovoru za spletno stran LA Kings Insider pojasnil trener Darryl Sutter in dodal, da v klubu dnevno spremljajo Anžetovo zdravstveno stanje.

»Počutim se dobro oziroma bolje kot pred nekaj dnevi. Sem na pravi poti, videli pa bomo, ali bom zaigral že proti Otočanom. Te možnosti vnaprej ne izključujem, nič pa še ni dorečenega. Predvsem bo odvisno od tega, kako se bom počutil na dan tekme. Glavni cilj je napredovati v pravi smeri, da bi se vsak dan počutil bolje. Ko bo napočil primeren trenutek, bom šel spet na led,« Hrušičan ne želi prehitevati poteka dogodkov.

Kopitar v petih zaporednih dvobojih ni manjkal že vse od sezone 2010/11, ko je moral zaradi zloma gležnja izpustiti zadnjih sedem obračunov. Med njegovo tokratno odsotnostjo so Kralji - predvsem po zaslugi razigranega Jeffa Carterja - vpisali tri zaporedne zmage. »To je bilo odlično, a je bil Jeff enako dober tudi že, ko sem bil jaz zraven, torej je očitno eden tistih, na katerega se lahko zanesemo. Zelo prijetno ga je bilo gledati minuli teden, doseženo bo pripomoglo k njegovi samozavesti, kar je dobro za vse,« je pristavil 29-letni slovenski reprezentant.

»Osebno se ne bi nikdar tako 'zapustil', da ob vrnitvi na led ne bi bil sposoben pomagati ekipi. To moram razčistiti pri sebi in ko se bom počutil dovolj dobro na ploskvi, bom zaigral. Ker so fantje tako uspešni, nisem pod pritiskom vrnitve na led za vsako ceno. Lahko se, brez naglice, osredotočim zgolj na svoje okrevanje. Ponavadi sem jaz tisti, ki ga je treba vleči s ploskve in mu dopovedati, da potrebuje še nekaj dni počitka. Težko je biti zgolj gledalec in prav dolgočasno, če treniraš individualno in nisi ves čas obkrožen s soigralci. Gledanje tekem prek malih zaslonov ni prav nič zabavno,« je zaključil Kopitar.