Kopitar podal na generalki Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v zadnjem dvoboju pred začetkom nove sezone NHL v podaljšku z 1:0 ugnali Anaheim.

Objavljeno
02. oktober 2017 18.22
J. P.
J. P.

Los Angeles - V noči na četrtek se bo onstran »luže« začela nova sezona profesionalne hokejske lige NHL, v kateri bo slovenske barve znova branil zgolj hrušiški napadalec Anže Kopitar, kapetan Kraljev iz Los Angelesa. Prvi izziv jih čaka v noči na petek, ko bodo pred domačimi navijači v Staples Centru gostili zasedbo Philadelphie.

V generalki so Kralji doma na kolena spravili Račke iz Anaheima, odločilni (in edini) zadetek pa je v tretji minuti podaljška prispeval branilec Jake Muzzin, ki je spretno izkoristil številčno premoč na ploskvi. Od Drewu Doughtyju je bil podajalec tudi 30-letni Gorenjec, ki je na pripravljalnih tekmah zbral dve asistenci, tokrat pa je v 25 minutah na ledu tudi dvakrat sprožil v okvir vrat.

Los Angeles je sicer v pripravljalnem obdobju odigral sedem dvobojev, v katerih je zbral pet zmag in dva poraza - pokleknil je pred Vancouvrom in Anaheimom, nato pa bil kar štirikrat zapovrstjo uspešen, od tega dvakrat v podaljšku in enkrat po kazenskih strelih. Med strelce se je vpisalo kar 16 igralcev, Kopitar ne, najučinkovitejši je bil s tremi goli ravno Muzzin.