Kopitar potrdil zmago kraljev (video)

Hokejisti Los Angeles Kings so proti Buffalu zabeležili že peto zaporedno zmago (2:0), gol tudi za Anžeta Kopitarja. 

Objavljeno
24. oktober 2014 09.05
SPO-HKO-HKN-BUFFALO-SABRES-V-LOS-ANGELES-KINGS
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Los Angeles - Dobra forma hokejistov Los Angeles Kings v ligi NHL se nadaljuje tudi po tekmi z Buffalo Sabres, ki so jih kralji v svojem Staples centru premagali z rezultatom 2:0. Drugi zadetek za potrditev zmage je dosegel slovenski as Anže Kopitar.

Domači so prvič zadeli že v 36. sekundi tekme, ko je po podajah Drewa Doughtyja in Tylerja Toffolija zadel tudi letos razpoloženi Jeff Carter. Isti igralec je sodeloval tudi pri drugem zadetku kraljev, ko je v 15. minuti druge tretjine najprej ukradel plošček v napadalni tretjini, podal Kopitarju, ta si je s Carterjem izmenjal dvojno podajo in nato premagal nemočnega vratarja Buffala Jhonasa Enrotha. Za Hrušičana je bil to drugi zadetek v tej sezoni, ob tem ima na svojem kontu še eno asistenco, za Carterja pa je bila to že stota točka v dresu LA Kings.

V nadaljevanju sta mreži mirovali, k čemur je veliko prispeval tudi odlični vratar kalifornijskega moštva Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 29 strelov gostov in še 33. odkar stoji v vratih kraljev ostal nepremagan. S tem je postavil tudi nov moštveni rekord.

Za Kopitarja in soigralce je po dveh porazih v uvodnih dveh kolih sezone to še peta zaporedna zmaga, s čimer je slovenski napadalec zadovoljen: »Govorili smo o tem, da si želimo dobro začeti sezono. To nam uspeva, trenutno svoj posel opravljamo dobro.«

Dober začetek sezone je tudi za hokejisti New York Islanders, ki so svojo peto zmago dosegli v Bostonu (3:2). Še bolje gre Nashvillu, ki je s tremi goli Jamesa Neala ugnal Chicago in je skupaj z Anaheimom in Montrealom trenutno vodilna ekipa lige. Pravo goliado smo videli v San Joseju - po zaslugi dveh zadetkov Marka Letesta in Ryana Johansena je domače moštvo moralo priznati premoč Columbusu, ki je zmagal s 5:4.

 

Zadetek Anžeta Kopitarja:

 

 

Izidi, NHL

Los Angeles Kings - Buffalo Sabres 2:0
(Anže Kopitar: 1 gol za Kings)

Boston Bruins - New York Islanders 2:3

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 4:3 (podaljšek)

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3:2

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 1:4

Minnesota Wild - Arizona Coyotes 2:0

Calgary Flames - Carolina Hurricanes 5:0

San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 4:5