Kopitar s tremi točkami zrežiral veliko vrnitev Kraljev

Los Angeles Kings so proti St. Louisu nadoknadili zaostanek 0:3 in zmagali po podaljšku. Anže Kopitar prispeval dva gola in asistenco.
Fotografija: Izjemni Anže Kopitar je s tem golom začel povratek Kraljev, na koncu pa pri zmagi prispeval tri točke. FOTO: Kelvin Kuo/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Izjemni Anže Kopitar je s tem golom začel povratek Kraljev, na koncu pa pri zmagi prispeval tri točke. FOTO: Kelvin Kuo/Usa Today Sports

Hokejistom Los Angelesa je na domači tekmi St. Louisom veliki met, saj so izničili zaostanek treh golov in po podaljšku zmagali s 4:3.

Velika vrnitev Kraljev je potekala v režiji izjemnega slovenskega asa Anžeta Kopitarja, ki je z dvema goloma in asistenco prispeval ključni del pri izenačitvi na 3:3.

Hrušičan je na 23 tekmah sezone vknjižil 6 golov in 22 asistenc, na lestvici najboljših podajalcev lige je na visokem petem mestu mestu.

Los Angeles se je tako maščeval St. Louisu za včerajšnji poraz in prekinil njegovo serijo štirih zaporednih zmag.

»Če bi se ukvarjali s stavami, bi verjetno na nas stavili včeraj, danes pa ne. A hokej je včasih smešen šport in veseli smo nocojšnje zmage. Veliko delam na svoji igri in se predvsem poskušam zabavati,« je povedal Kopitar, ki je svoj točkovni niz podaljšal na štiri tekme.
 

Hitro maščevanje Kraljev in prekinitev zmagovitega niza St. Louisa


Tekma se za gostitelje ne bi mogla začeti slabše. St. Louis je namreč dosegel prve tri gole na tekmi, David Perron je zadel že po 25 sekundah, Nathan Walker je v 5. minuti povišal na 2:0, Ryan O'Reilly pa v 12. z igralcem več na 3:0.

Nato je pri Kraljih v ospredje stopil njihov kapetan Anže Kopitar. Ta je v 14. minuti začel preobrat, ko je zadrsal v protinapad in z leve strani natančno meril v bližnji kot gola Jordana Binningtona.

Domači kapetan je nato v 59. minuti ob številčni premoči zadel še drugič, ko je Drew Doughty podal z leve strani, plošček pa je na Kopitarjevo palico preusmeril Alex Iafallo.

Anže Kopitar je bil udeležen tudi pri izenačujočem golu. V sami končnici je za nasprotnikovim golom čakal na prostega soigralca in opazil Matta Luffa, ki je zadel vsega 11 sekund pred koncem za 3:3.

Veliki preobrat Los Angelesa je v 2. minuti podaljška dokončal Matt Kempe, ki je v protinapadu treh proti enemu dobil podajo Gabriela Vilardija in zadel iz bližine.



Rezultati lige NHL
Los Angeles Kings : St. Louis Blues 4:3* po podaljšku (Kopitar 2 gola, asistenca in 6 strelov v 20:13)
New Jersey Devils : New York Rangers 3:6
New York Islanders : Buffalo Sabres 5:2
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 4:3
Nashville Predators : Florida Panthers 2:6
Arizona Coyotes : Minnesota Wild 5:2
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 7:1
Vancouver Canucks : Toronto Maple Leafs 4:2
Colorado Avalanche : Anaheim Ducks 4:5 *po podaljšku
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 5:0
Edmonton Oilers : Calgary Flames 3:2
San Jose Sharks : Vegas Golden Knights 0:4

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: