Kopitar se nocoj vrača po poškodbi (VIDEO)

V današnjem dvoboju Kraljev s Carolino v hokejski ligi NHL bo v kadru spet tudi slovenski as Anže Kopitar.

Objavljeno
02. november 2014 11.06
SPO-HKO-HKN-COLUMBUS-BLUE-JACKETS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Los Angeles - Po treh tekmah odsotnosti zavoljo poškodbe se slovenski hokejski reprezentant Anže Kopitar vrača v dres Kraljev. Kot so čivknili pri moštvu lige NHL Los Angeles Kings, bo 27-letni Hrušičan nocoj v dvoboju s Carolino po tednu dni prisilnega počitka vnovič v zasedbi.

Spomnimo: Kopitar je moral z ledu v drugi tretjini obračuna s Columbusom (5:2), ko se je znašel v sendviču med Jamesom Wisniewskim in Timom Erixonom, ki je grdo naletel nanj in ga položil na ploskev. Naš reprezentat se je še pobral in nadaljeval do prve prekinitve, nato pa ga trener Daryl Sutter ni več vrnil na led. Gorenjski napadalec je že dan pozneje z moštvom odpotoval v Philadelphio, vendar pa ga ni bilo v postavi, enako kot tudi ne na tekmah s Pittsburghom in Detroitom. Zanimivo: v vseh treh dvobojih so Kralji, sicer branilci šampionske lovorike, potegnili kratko.

Kopitar je sicer v tej sezoni odigral osem tekem in v svojo statistiko vpisal tri točke za dva gola in eno podajo. »Če se ne zgodi kaj drastičnega, bom nocoj nared za vrnitev. Popoldne si bom vzel prosto, vse z namenom, da bi bil kar najbolj pripravljen za igro,« je pojasnil slovenski hokejski as, ki se poškodbe spominja takole: »Ko sem pristal na ledu, sem se sprva ustrašil, da je kaj hujšega, ker roke sploh nisem čutil. To res ni prijeten občutek. A že kmalu je bilo bolje. K sreči ni šlo za resnejšo poškodbo, a sem moral biti previden in jo sanirati do konca.«