Kopitar se vrača že nocoj

Želodčne težave so preteklost, kapetan hokejistov Los Angelesa bo v pogonu že v nocojšnjem dvoboju s San Josejem.

Objavljeno
18. januar 2017 18.32
NHL/
J. P.
J. P.

Los Angeles - Slovenski hokejski zvezdnik in kapetan moštva Los Angeles Kings v ligi NHL, Anže Kopitar, je prebolel želodčne težave in se po tekmi odmora vrača v tekmovalni pogon. Po lastnih besedah bo vnovič nastopil že nocoj v obračunu s San Josejem, zadnjem od osmih zaporednih pred domačimi navijači v Staples Centru.

»Navsezadnje bi lahko igral tudi v ponedeljkovem dvoboju s Tampo Bay, a sem dan prej spal zgolj dve uri, nisem mogel ne jesti ne piti, bil sem torej povsem brez energije. Nisem pa hotel odigrati ene tretjine in nato priznati, da ne morem več. Zdaj sem ponovno pripravljen,« je poudaril 29-letni hrušiški napadalec.

Pred bolezijo je bil Kopitar v naletu, saj je v vsaki od zadnjih štirih tekem vknjižil vsaj eno točko za zadetek ali podajo. V tej sezoni resda ni tako učinkovit kot v prejšnjih, doslej je v svojo statistiko vpisal štiri gole in okroglih dvajset asistenc. »Pred boleznijo sem se odlično počutil, upam, da bo podobno tudi po njej in da se bo moja igralna krivulja še naprej vzpenjala,« je pojasnil Anže.