Kopitar: To je najvišja raven, ki jo lahko dosežeš v hokeju

Slovenski hokejist Anže Kopitar se s skupaj s soigralci Los Angeles Kings že spogleduje z naslovom v Stanleyjevem pokalu.

Objavljeno
05. junij 2012 14.54
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Po tretji finalni zmagi hokejistov Los Angeles Kings nad New Jersey Devils, je slovenski hokejski as Anže Kopitar s soigralci le še korak oddaljen od prestižne lovorike Stanleyjevega pokala.

Vseeno so po tretji zmagi igralci ostali na realnih tleh. Zavedajo se, da bo četrta tekma še kako zahtevna, vseeno pa zmaga pred domačimi gledalci ostaja njihova velika želja. O tem so je novinarski konferenci po tretji tekmi spregovoril tudi Kopitar.

»Smo samozavesta ekipa, toda vsi vemo, da nam manjka še ena zmaga. Danes lahko uživamo v uspehu, toda nato se moramo odpočiti in se osredotočiti na naslednjo tekmo. V sredo moramo biti stoodstotni, poskušali bomo doseči še eno zmago. Vsi smo vzhičeni,« je dejal 24-letni Hrušičan, ki je zadel za 2:0, po podaji pa vpisal že 18. točko, kar ga v končnici uvršča na vrh lestvice strelcev.

»Dobil sem plošček na naši sredini, na drugi strani sem videl sem Justina, ki je drsal proti meni in mu podal. Igra se je razvila v akcijo tri na tri. Brown mi je odlično asistiral, nisem želel izgubljati časa, ustrelil sem in poslal plošček v mrežo,« je bil zadovoljen z akcijo.

Trener jih je prišeljal do velikih sprememb

Kopitar je veliko zaslug za napredek Kraljev, ki so se z osmega mesta po rednem delu prebili vse do velikega finala, pripisal tudi trenerju Darrylu Suterju. »Pripeljal nas je do velikih sprememb, v slačilnico je vnesel več intenzitete, želel je, da postanemo bolj agresivni. Vseeno vsakič znova vidimo, da nam zaup, mirno odreagira, če komu ne gre,« je povedal.

Dopolnil ga je še Justin Williams: »Naš trener je naredil odlično delo, sami lahko vidite, kako funkcionirajo fantje na ledu. So blokade in so streli. Ne gre le za sposobnosti, ampak tudi željo. Vsi jo kažemo sleherno tekmo, se borimo za plošček in skušamo preprečiti, da ne pride do našega vratarja,« je povedal o uspešnosti Kraljev v igri z igralcem manj. New Jersey namreč v finalu ni izkoristil še niti enega od 12 priložnosti z igralcem več.

V šestih letih ni bilo vedno tako blesteče

Ob uspehu hokejistov, je kajpak Los Angeles na nogah. Igralci so prepričani, da so ga spremenili v hokejsko mesto. »Tukaj sem šest let, v tem času nismo vedno blesteli. To ni bilo vedno hokejsko mesto. Letos smo to spremenili, želimo zmagati za navijače. Večina nas še nikoli ni bila del velikega zmagoslavja. To je v hokeju najvišja raven, ki jo lahko dosežeš. Vsekakor je dober občutek. Četrta tekma bo zelo zahtevna. Tako kot mi, bodo na trnih tudi navijači, toda za nas bo najpomembneje, da ostanemo zbrani,« je še dejal Kopitar.

»Še naprej se bomo borili. Ne bomo dopustili, da nam karkoli prepreči dosego tega cilja. Čutimo, da smo blizu, to nas še bolj žene naprej,« pa je še dejal Williams.