Kopitar vesel tudi podpore iz Slovenije

Ob zgodovinski uvrstitvi hokejistov Los Angeles Kings v finale lige NHL je bil eden od ključnih mož tudi Anže Kopitar.

Objavljeno
23. maj 2012 15.52
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Velikega dosežka hokejistov Los Angeles Kings, ki so s četrto zmago nad moštvom Phoenix Coyotes uvrstili v finale Stanleyjevega pokala, se je s soigralci veselil tudi slovenski hokejist Anže Kopitar. Eden prvih zvezdnikov ekipe, ki je v mestu angelov povzročila pravo hokejsko norijo, je na ključni tekmi finala zahodne konference prispeval pomemben gol v prvi tretjini. Odločitev o zmagovalcu je nato padla v podaljšku, zasluženo pa so se uspeha veselili kralji.

»Vedeli smo, da bo Phoenix agresiven že v prvi tretjini. Vedeli smo tudi, da se ne smemo vdati in zdržati pritisk. Tisti 'short-handed' gol za nas zelo pomembnen. Seveda pa je tudi tokrat veliko delo opravil vratar Jonathan Quick, ki nas je obdržal v igri,« je Kopitar povedal po tekmi, ki jo je končal že s svojo 15. točko v končnici. Doslej je zbral že šest zadetkov in devet podaj.

Kot je dejal, je bilo v seriji s Phoenixom odločilno že to, da so kralji dobili prvi tekmi v gosteh. »Nismo začeli doma, a se nam to ni poznalo. Dobro smo odprli serijo, čeprav smo igrali z zelo kakovostno ekipo. Prav zato smo pričakovali, da se bodo kojoti še vrnili. Toda zdržali smo in končali delo,« je 24-letni Hrušičan povedal o dvobojih s Phoenixom.

Ob tem se je zazrl še v finale, ki se 30. maja začenja na vzhodu. Nasprotnik Los Angelesa bo zmagovalec dvoboja med New York Rangers in New Jersey Devils. »Ekip res ne poznamo, z njima še večinoma nismo igrali. Mislim, da se bomo z ekipama hitro seznanili v naslednjih dneh. Toda mislim, da bo zabavno, gotovo pa bomo morali trdo delati, tako kot v vseh serijah doslej,« je povedal Kopitar in se za konec za podporo zahvalil tudi navijačem v domovini.

»Mislim, da je naš uspeh odmeven tudi v Sloveniji. Slišal sem, da ljudje vstajajo ob 2. ali 3. zjutraj in gledajo tekme. To mi veliko pomeni,« je še dejal v pogovoru za NHL.

Pogovor z Anžetom Kopitarjem: