Kopitarja presenetila dolga pogajanja, a se je splačalo počakati

»S pogodbo sem zelo zadovoljen, morda me moti samo, da je toliko časa trajalo vse skupaj,« je priznal Anže Kopitar.

G. L.
ned, 17.01.2016, 18:27

Los Angeles - Po tednih namigovanj in ugibanj je najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar včeraj vendarle podaljšal pogodbo s svojimi Los Angeles Kings, pri katerih igra že od leta 2006. Kraljem se je zavezal za nadaljnjih osem sezon, kar mu bo navrglo 80 milijonov dolarjev.

»Občutki so zelo dobri, vesel sem, da je ta proces za mano, da se je vse skupaj končalo in da je pogodba podpisana. Glede pogodbe sem zelo vesel, da bom lahko še osem let nosil dres Kingsov, tu se zelo dobro počutim in zelo rad ostajam v klubu,« je v pogovoru, ki so ga posredovali iz njegovega tabora povedal 28-letni Hrušičan.

V svojih dosedanjih 726 tekmah je zabil 230 golov in dodal že 416 asistenc, v najlepšem spominu pa mu bosta ostali sezoni 2011/12 in 2013/14, v katerih je dvignil Stanleyjev pokal za zmagovalca lige NHL. Kot eden od glavnih nosilcev igre Kalifirnijčanov je razumljivo postal ljubljenec domačega občinstva, zato je odlašanje s podaljšanjem sodelovanja (prejšnja pogodba bi se mu iztekla po koncu sezone) marsikoga presenetilo. Tudi Anžeta samega.

»S pogodbo sem zelo zadovoljen, morda me moti samo, da je toliko časa trajalo vse skupaj, kar me je malo presenetilo. A konec koncev je vse, kot sem si zamislil. Zamudil sem se samo pet minut za sam podpis. Pozneje so mi soigralci čestitali in bili veseli, seveda pa bo padla kakšna večerja,« je priznal po novem drugi najbolje plačani slovenski športnik, takoj za kolegom iz ZDA Goranom Dragićem, ki je z moštvom Miami Heat v ligi NBA lani podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 milijonov dolarjev. Kopi je hkrati postal tudi tretji najbolje plačani hokejist v ligi NHL, pred njim sta le hokejista aktualnih prvakov iz Chicaga Jonathan Toews in Patrick Kane.

Kljub temu, da bo slovenski reprezentant jeseni slavil že deseto obletnico svoje prve tekme v ligi NHL (debitiral je 6. oktobra, ko je Anaheimu zabil celo dva gola), pa njegova lakota po uspehih ne pojenja: »Cilji se ne bodo spremenili, moje razmišljanje ostaja enako: osvojiti, upam, še kakšen Stanleyev pokal, enega, dva ... drugi cilji pa se ne spremenijo, tu gre korak za korakom, najprej uvrstitev v končnico, kar pa je razred zase.«

Prijavi sovražni govor