Kopitarja očitno ne bo na korejskih OI

Vodstvo lige NHL je po neuspešnih pogajanjih dokončno potrdilo, da v prihodnji sezoni ne bo dovolilo olimpijskega odmora.

Objavljeno
04. april 2017 11.28
OLYMPICS-ICEHOCKEY/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Od včeraj je dokončno jasno: Anže Kopitar bo moral, če bo tudi v prihodnji sezoni tekmoval onkraj »luže« v NHL, izpustiti olimpijske igre leta 2018 v Pjongčangu. Vodstvo lige je namreč potrdilo, da med naslednjo sezono ne bo predvidelo olimpijskega odmora, kar z drugimi besedami pomeni, da igralci iz NHL ne bodo smeli nastopiti v Južni Koreji. »Zadeva je dokončna in uradno zaprta,« so sporočilo za javnosti sklenili pri vodstvu lige.

Pogajanja med lastniki klubov, predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), združenja igralcev NHL in Mednarodne hokejske zveze (IIHF) so padla v vodo, torej bodo morali igralci v nasprotju z zadnjimi petimi igrami, od Nagana leta 1998, izpustiti olimpijski turnir v Pjongčangu. Leta 2014 v Sočiju je MOK pristal na to, da je udeležencem kril zavarovalnino in potne stroške, tokrat pa zelene luči ni prižgal. Vendar pa so nekateri hokejisti že napovedali, da se bodo na odločitev požvižgali, denimo ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, drugi pa so se odzvali kritično, med njimi švedski vratar Henrik Lundqvist.

IZIDI LIGE NHL

Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 2:4
Detroit Red Wings : Ottawa Senators 5:4 - po kazenskih strelih
Florida Panthers : Montreal Canadiens 1:4