Kovaljčuk bo kariero nadaljeval v St. Peterburgu

Potem ko je Ilja Kovaljčuk prekinil 100 milijonov vredno pogodbo z New Jerseyjem, se je pridružil moštvu SKA v KHL.

Objavljeno
15. julij 2013 16.33
reut_Ilya Kovalchuk
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

St. Peterburg - Ruski hokejski zvezdnik Ilja Kovaljčuk se je po slovesu iz NHL vrnil v prvo rusko ligo, kjer je igral tudi med »lockoutom«. Tako je podpisal štiriletno pogodbo z bogatim moštvom SKA iz St. Peterburga.

Kovaljčuk je pred dnevi prekinil pred tremi leti podpisano kontroverzno pogodbo, vredno 100 milijonov dolarjev z moštvom severnoameriške hokejske lige New Jersey Devils in se odrekel 77 milijonom. Čeprav je med razlogi za svojo vrnitev v domovino omenjal željo družine, je zdaj razkril, da bo v ruski ligi zaigral tudi zaradi bližajočih se olimpijskih iger v Sočiju.

»To so naše olimpijske igre. Sanjam o tem, da bom tam igral za Rusijo in da bomo zmagali. To je moj naslednji velik cilj,« so Kovaljčuka povzeli ruski mediji.

Finančnih podrobnosti prestopa klub iz St. Peterburga ni razkril, predsednik Gennady Timčenko je le izrazil veselje, ker se jim je pridružil »pravi vodja«.

Rus je v enajstih letih v ligi NHL na 816 tekmah dosegel ravno toliko strelskih točk in 417 golov. Reprezentančne barve Rusije je branil na treh olimpijskih igrah in devetih svetovnih prvenstvih.