Kraigher iz Olimpije nazaj na Jesenice (VIDEO)

Slovenski hokejski podprvak se je okrepil z mladim povratnikom, 21-letnim branilcem Luko Kraigherjem.

Objavljeno
19. november 2016 12.30
Luka Kraigher
J. P.
J. P.

Jesenice - Po seriji poškodb in odhodov, ki so razredčili igralski kader slovenskega hokejskega podprvaka SIJ Acronija Jesenice, so morali na Zgornjem Gorenjskem zavihati rokave in poskrbeti, da promet ne bo zgolj enosmeren. Tako so sredi sezone alpske lige klubske vrste okrepili s povratnikom, 21-letnim branilcem Luko Kraigherjem.

Član mlajših reprezentančnih kategorij je prve hokejske korake naredil na Bledu, nato pa se preselil na Jesenice do odhoda v tujino. V sezonah 2013/14 in 2014/15 se je kalil v podmladku češkega Olomouca (pred tem je neuspešno poskusil na Švedskem pri ekipi Södertälje), v minuli pa zamenjal kar tri delodajalce. Začel je na Jesenicah, nadaljeval v Zalogu pri Slaviji in v majici Telemacha Olimpije odigral tudi pet dvobojev v EBEL.

Že letos poleti je bil na seznamu želja jeseniškega trenerja in slovenskega selektorja Nika Zupančiča in s tem tik pred vrnitvijo v Podmežaklo, a mu jo je zagodla poškodba rame, zaradi katere je moral tudi pod nož. »Kot so mi razložili zdravniki, je bilo za mojo razmeroma hitro vrnitev ključno to, da sem bil že pred poškodbo zelo dobro pripravljen, saj sem poleti ogromno treniral,« pojasnjuje Kraigher.