Kralji s peto zmago sezone zapustili dno zahodne divizije

Hokejisti Los Angelesa so premagali Minnesoto s 4:0 in dosegli peto zmago sezone. Anže Kopitar podajalec pri tretjem zadetku.
Fotografija: Anže Kopitar je z 18 točkami najučinkovitejši član Los Angelesa v tej sezoni. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar je z 18 točkami najučinkovitejši član Los Angelesa v tej sezoni. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports

V severnoameriški ligi NHL so hokejisti Los Angelesa na domačem ledu premagali Minnesoto s 4:0.

Kralji so s tem dosegli drugo zaporedno zmago in peto v sezoni, s katero so se odlepili z dna zahodne konference, na katerem so po novem njihovi današnji nasprotniki iz Minnesote.

Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je bil podajalec pri tretjem zadetku, to je njegova 18. točka v sezoni (4 goli in 14 asistenc), s čimer je najboljši član svojega moštva.



Los Angeles je povedel v četrti minuti, ko je ob igralcu več lepo izigral obrambo Minnesote, akcijo pa je s strelom z leve strani zaključil Jaret Anderson-Dolan.

V drugi tretjini se je Anderson-Dolan prelevil v asistenta. Ob izgubljenem ploščku gostov v 33. minuti je hitro krenil v protinapad, zadrsal po desni strani in podal pred gol, plošček pa je v mrežo potisnil Trevor Moore.

Gostitelji so tretji gol zabili v 57. minuti, ko je Anderson preprečil ploščlu izhod iz napadalne tretjine, ujel obrambo Minnesote na napačni nogi, tako da je Kopitar sam zadrsal proti golu in nesebično podal Dustinu Brownu za vodstvo s 3:0.

Končni izid je v 60. minuti s strelom v prazna vrata postavil Drew Doughty.



Rezultati lige NHL
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 4:0 (Anže Kopitar asistenca in 3 streli v 19:43)
New York Rangers - New Jersey Devils 2:5
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 1:3
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 2:3
Buffalo Sabres - New York Islanders 0:3

Prestavljeno
Dallas Stars - Nashville Predators
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: