Kristan odslej na Slovaškem, Urbas morda v Nemčiji

Vratar slovenske hokejske reprezentance Robert Kristan se seli k Nitri, branilec Jan Urbas pa odhaja na preizkus k EHC Münchnu.

Objavljeno
01. avgust 2013 00.13
reut*ICEHOCKEY/WORLD
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski hokejski reprezentančni vratar Robert Kristan si bo odslej kruh služil na Slovaškem. Devetindvajsetletni Jeseničan, ki je nazadnje igral v EBEL za zagrebški Medveščak, je namreč podpisal pogodbo s slovaško Nitro, ki nastopa v tamkajšnji ekstraligi. Izkušeni Gorenjec je na selitev na Slovaško namigoval že prejšnji teden, izbral pa je kolektiv, ki je v pretekli sezoni izpadel v polfinalu DP, s čimer je izenačil največji uspeh v klubski zgodovini. Pri Nitri je svojo bogato športno pot začel tudi sloviti Žigmund Palffy, ki je potrdil, da bo drsalke obesil na klin. »Dovolj je,« je bil kratek, a nedvoumen 41-letni Slovak, ki je 12 let preživel onkraj luže in v NHL branil barve moštev Los Angeles Kings in New York Islanders. Bil je tudi član izbrane vrste, ki se je na Švedskem leta 2002 veselila naslova svetovnih prvakov, v zadnjih letih pa je po vrnitvi v domovino igral za ekipo Skalica.

Branilec slovenske izbrane vrste Jan Urbas pa odhaja na preizkus v Nemčijo. Štiriindvajsetletni Ljubljančan, ki je zadnjih šest sezon preživel na Švedskem, nazadnje pa nosil dres moštva Växjö Lakers, bo poskušal zadovoljiti vodstvo EHC Münchna, ki nastopa v ligi DEL. Če bo pri tem uspešen, se bo v Nemčiji pridružil številnim slovenskim legionarjem (v pretekli sezoni so v DEL nastopali Robert Sabolič, Aleš Kranjc, Mitja Robar in Rok Tičar), med katerimi je najbolj svež obraz Marcel Rodman, ki je okrepil zasedbo Schwenningerja.