Kristan: V Zagrebu sem srečen

Marty Raymond ostaja trener hokejskega kluba Medveščak, med vratnicama pa bo še naprej ljubljenec občinstva Robert Kristan.

Objavljeno
20. marec 2012 15.51
Posodobljeno
20. marec 2012 20.00
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - V tej sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva je moštvo Medveščak z uvrstitvijo v polfinale doseglo in tudi preseglo cilje, ki so si jih zastavili pred sezono.

Po slovesu od lige EBEL so namreč potegnili črto pod sezono, ki je bila najuspešnejša v zgodovini kluba, za dodatno dobro voljo pa je poskrbela odločitev kanadskega trenerja Martyja Raymonda, ki se je odločil, da bo zagrebško moštvo vodil tudi v novi sezoni. Ostal naj bi tudi kapetan Alan Letang, ki želi v Zagrebu skleniti svojo kariero, o selitvi pa ne razmišlja niti slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan.

»Prvi cilj v novi sezoni bo vzpostavitev večje discipline. Fantje se bodo namreč morali lepše obnašati, kot tudi spremeniti prehranjevalne navadne. Ne želim več videti prizora iz te sezone, ko so se iz avtobusa napotili naravnost v restavracijo, kjer so se mastili s hamburgerji, gazirano pijačo in čipsom. Predstavljate si to: pri mojih 50 letih sem v dovolj dobri formi, da pretep določene naše igralce,« je brez dlake na jeziku dejal Raymond. Ob tem je tudi napovedal spremembe v igralskem kadru, saj je prepričan, da s to ekipo ne more poseči po lovoriku.

Kristan je eden od štirih igralcev, ki so pri Medveščaku od njegovega »preporoda« pred tremi leti, v tem času je postal pravi ljubljenec domačega občinstva. »Ko sem prišel v klub, nisem pričakoval, da se bo tako hitro razvijal. Že po prvi sezoni sem videl same lepe stvari, zveste navijače in dobre rezultate,« je dejal Kristan, ki ima z Medveščakom veljavno pogodbo še za naslednjo sezono.

Pred dnevi pa se je Kristan znašel pred novim izzivom, saj se mu je rodila hčerkica Kim. »Z ženo Sonjo sva zadnjih nekaj dni preživela v Ljubljani, v tem kratkem času sem uspel zamenjati le eno plenico," je v smehu dejal Kristan in dodal, da se v Zagrebu počuti sijajno in o selitvi ne razmišlja.