LA Times: Kopitar povečal zanimanje za hokej v Sloveniji

Slovenski hokejist Anže Kopitar je za LA Times povedal, da Slovenci vse več spremljajo tekme NHL, zlasti njegovih Kraljev.

Objavljeno
28. maj 2012 21.37
Posodobljeno
28. maj 2012 22.00
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Pri časopisu Los Angeles Times so se pred začetkom velikega finala lige NHL, v katerem se bodo pomerili Los Angeles Kings in New Jersey Devils, pogovarjali s Slovencem Anžetom Kopitarjem.

Zvezdnik Kraljev je priznal, da njegove rezultate spremlja veliko število sonarodnajakov. »Prek spleta sem si ogledal poročanja slovenskih medijev in ugotovil, da so Kingsi postali pomembna novica. Vedno več otrok se ukvarja s hokejom, lepo je videti, da je ta šport tudi v domovini deležen pozornosti,« je dejal Kopitar, ki je na novinarjevo vprašanje, v kolikšni meri je sam odgovoren za popularnost hokeja v Sloveniji, skromno odgovoril: »Mogoče le malo.«

Pri Timesu so izpostavili, da je Kopitar kot prvi Slovenec nastopil v najmočnejši hokejski ligi na svetu, poleg njega pa onkraj luže nastopa tudi Jan Muršak (Detroit), s katerim se je večkrat srečal. »Večkrat sva skupaj večerjala, ko smo se pomerili v Detroitu ali tukaj. Lepo se je družiti z nekom iz domovine,« je povedal Kopitar, ki dodaja, da preboj v NHL ni lahek.

»Imeti moraš srečo, saj te mora nekdo opaziti. Ne moreš se samo pojaviti pri kateremu izmed moštev in reči, da si pripravljen igrati.« Times je pri njegovi izjavi izpostavil, da je bila pri Kopitarjevi karieri ključna selitev na Švedsko, kjer je nastopal dve sezoni, nato pa v letu 2005 postal del NHL.

Times ugiba, da bi osvojitev Stanleyjevega pokala Kopitarju zagotovo prinesla večerjo v rezidenci veleposlanika v ZDA, o čemer seveda ni nobenega dvoma. Veleposlanik Roman Kirn je že pred uvrstitvijo Kraljev v finale NHL izrazil željo po tem.

Uvodna tekma Stanleyjevega pokala se bo pričela v noči s srede na četrtek, tako prvo kot drugo pa bo gostil New Jersey.