Larkin najhitrejši hokejist v zgodovini NHL (VIDEO)

V okviru vikenda vseh zvezd (All-Star) hokejske lige NHL v Nashvillu je najhitrejši strel sprožil Shea Weber (174 km/h).

Objavljeno
31. januar 2016 09.35
J. P.
J. P.

Nashville - Komaj 19-letni hokejist moštva Detroit Red Wings Dylan Larkin je postal uradno najhitrejši igralec v zgodovini lige NHL, saj je v okviru vikenda vseh zvezd (All-Star) v Nashvillu prepričljivo zmagal v hitrostnem tekmovanju. Nekoliko manjši krog kot običajno je zmogel v 12,894 sekunde, s čimer je krepko podrl dosedanji natanko dve desetletji star rekord tedanjega člana Toronta Mika Gartnerja (13,386). »Sprva nisem mogel videti rezultata na semaforju, zato niti nisem vedel za dosežek, dokler niso tribune ponorele,« je pojasnil Larkin, ki je prvega tekmeca, Nashvillovega Švicarja Romana Josija, pustil za seboj za več kot pol sekunde (13,527).

Med ostalimi tekmovanji v hokejskih spretnostih velja omeniti osmeroboj za najhitrejši strel v ligi, ki ga je dobil domači zvezdnik Shea Weber. Plošček je sprožil s hitrostjo kar 174 km/h, najbolj pa se mu je približal Tampin napadalec Steven Stamkos (167 km/h). V seštevku šestih različnih tekmovanj je sicer ekipa vzhodne konference prepričljivo ugnala zahodno s kar 29:12.