Leber bo moral izpustiti tri tekme

Disciplinska komisija lige EBEL je hokejista Telemach Olimpije Roka Lebra kaznovala s prepovedjo nastopa na treh tekmah.

Objavljeno
27. januar 2014 21.33
Posodobljeno
27. januar 2014 21.33
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Telemach Olimpija na naslednjih treh tekmah lige EBEL ne bo mogla računati na 21-letnega Roka Lebra, ker si je prislužil kazen disciplinske komisije.

Celjan, ki je za ljubljansko moštvo debitiral pretekli petek v Innsbrucku, je bil kaznovan zaradi poteze na nedeljski tekmi z Dornbirnom, na kateri je v 44. minuti na nasprotnega igralca Martina Orazeja naletel s kolenom in si nemudoma prislužil petminutno kazen in je moral predčasno končati tekmo, zdaj pa bo moral izpustiti tri tekme.

Pri Olimpiji je bil v tem mesecu kaznovan že Kanadčan Pascal Morency, ki se bo zaradi nešportnega obnašanja na dvoboju z Gradcem lahko vrnil 24. februarja.

Telemach Olimpija bo pred olimpijskim premorom igrala še dve tekmi, prvo v četrtek na Madžarskem pri Sapi (19.15), ki bo nato prvega februarja gostovala v Tivoliju (17.30).

V ligi EBEL te dni potekajo dvoboji drugega dela. Med šestimi klubi, ki se borijo za dve prosti mesti v končnici, najboljše kaže Sapi (9 točk), sledijo KAC (8), Dornbirn (5), Olimpija, Gradec in Innsbruck (vsi po 4).