Leblerju stroga kazen zaradi prekrška nad Hočevarjem

Hokejist Linza je na zadnji tekmi EBEL v Tivoliju zlomil čeljust Mateju Hočevarju in si prislužil 7  tekem prepovedi.

Objavljeno
07. februar 2012 17.26
Posodobljeno
07. februar 2012 17.51
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Zadnja Olimpijina zmaga v EBEL s 6:3 proti Linzu je v ekipi zmajev pustila precej grenkega priokusa, saj jo je z zlomljeno čeljustjo končal kapetan Matej Hočevar.

Slednji je bil v 40. minuti žrtev linškega hokejista Briana Leblerja. Ljubljančana, ki je bil sicer brez ploščka, je nepripravljenega namerno udaril s komolcem. Čeprav je Hočevar obležal v mlaki krvi z dvakratnim zlomom čeljusti, in zato najverjetneje že končal sezono, sodnik ni dosodil prekrška.

Olimpija je zato vložila oster protest na vodstvo lige, ta pa je po pregledu videoposnetkov vendarle določila kazen za Leblerja, ki bo moral kazensko počivati na sedmih naslednjih tekmah.

Disciplinska komisija EBEL je v obrazložitvi še zapisala, da je imel Lebler dvignjen komolec, s katerim je zadel Hočevarjevo glavo. Hočevar nasprotnika ni videl in se zato ni mogel pripraviti na trk.

Zaradi stroge kazni so sicer protestirali tudi v Linzu, kjer pravijo, da končna poškodba ne bi smela vplivati na to, kako huda kazen se določi za prekršek.

Lebler je v tej sezoni na 39 tekmah vpisal 19 točk z 11 goli in 8 podajami. Dva gola je prispeval tudi ob zadnjem porazu Linza v Tivoliju.

V spodnjem videu si oglejte Leblerjev nalet na Hočevarja.