Lepo je, ko se ti ne tresejo tla pod nogami

Slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja ne bo na tekmi All Star, a mu bo tudi oddih dobro del.

Objavljeno
10. januar 2016 00.39
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Los Angeles – Vodilni slovenski hokejist Anže Kopitar je onstran Atlantika, odkar igra v sloviti NHL, doživel že marsikaj: od veličastnih trenutkov s prestižnim Stanleyjevim pokalom do porazov, ko je končnica ostala predaleč. Prav pogosto pa se mu s soigralci v Los Angelesu že v prvih dneh novega leta ni tako smejalo kot zdaj, ko vsi skupaj z vrha lestvice gledajo tekmece.

S sedanjega zornega kota je prav zanimivo, da Kralji v prvih tednih še zdaleč niso napovedovali tako lepe sezone in zdaj že prav odmevnega niza zmag. Prve tri tekme so se dvakratnim prvakom povsem sfižile. »Toda očitno je za sleherno moštvo najtežje doseči tisto uvodno zmago. Ko smo jo le imeli, smo si lahko oddahnili in od takrat vendarle nadaljevali sezono bolj sproščeno. Zdaj se nam ne tresejo tla pod nogami,« je v uvodnem pogovoru leta 2016 za slovenske medije poudaril naš as, ki po uvodni strelski suši v teh dneh prav pridno nabira točke, predvsem pri podajah še naprej ohranja sloves izjemno ustvarjalnega hokejista; nekoč ga je soigralec Marian Gaborik pohvalil, da je takšna darila na ledu doživljal le še nekoč od slovaškega rojaka Pavla Demitre, septembra 2011 tragično umrlega v letalski nesreči.

»V zadnjem mesecu se mi je resnično odprlo. Spet sem bolj učinkovit, kar le potrjuje, da obstaja manevrski prostor za vzpon moje igre. Zdaj sem očitno spet na pravi poti,« se je ozrl k uspešnim predstavam zadnjih tednov in na vprašanje o nestrpnem pričakovanju podpisa pogodbe, saj so se v Los Angelesu razširile govorice o novi izjemni ponudbi za slovenskega asa, odgovoril: »Verjetno me je na začetku razmišljanje o pogodbi, ki se mi bo konec te sezone iztekla, kar preveč obremenjevalo, zdaj pa o tem preprosto nočem več razmišljati. To sem uspešno odklopil. Seveda ni skrivnost, da sem pričakoval hitrejši razplet, a konec koncev gre vendarle za posel, pri katerem se zadeve lahko zavlečejo.«

In če je zdaj lahko res zadovoljen ob zadnjih zmagah svojega moštva, ki je prav na vrhu svoje pacifiške skupine, mu je pa le malce žal, da ga tokrat ne bo med izbranci prestižne tekme All Star. »No, razočaranje ni preveliko. Seveda bi bila spet izjemna čast nastopiti na tekmi zvezd, a obenem ti sleherni oddih v tako dolgi sezoni lahko tudi koristi,« pravi ob prostem tednu, ko onstran Atlantika zaradi omenjene ekshibicije – letos bo 30. in 31. januarja v Nashvillu – prekinejo ligaško tekmovanje. Ob vprašanju za Nedelo, kako se zdaj ozira k dolgemu poletju, saj se je zanj in soigralce sezona brez končnice v Severni Ameriki končala prej kot ponavadi, pa nam je iz Los Angelesa sporočil: »V preteklosti so se nam poletja krepko skrajšala, zdaj pa je pri vsej ekipi opazno, da smo novo sezono pričakali bolj spočiti kot ponavadi.« In očitno to potrjujejo tudi te zadnje zmage.