Litovec na preizkušnji na Jesenicah

Slovenski hokejski prvaki se pred odločilnimi boji v ligi INL utegnejo okrepiti z 22-letnim Litovcem Aivarasom Bendžiusom.

Objavljeno
11. januar 2016 23.49

Jesenice - Branilci naslova državnih prvakov, hokejisti moštva SIJ Acroni Jesenice, se želijo pred (za)ključnim delom sezone še nekoliko igralsko okrepiti, obenem pa zapolniti vrzel, ki je nastala po številnih težavah s poškodbami. Vodstvo kluba je zato prisiljeno iskati nove obraze, kot prvi na preizkušnjo prihaja 22-letni litovski napadalec Aivaras Bendžius (194 centimetrov, 94 kilogramov), ki si je nazadnje kruh služil v razširjeni drugi beloruski ligi pri latvijski zasedbi Energija Elektrenai.

Bendžius je šel skozi vse reprezentančne selekcije, zadnje tri sezone je tudi nepogrešljivi člen članske. Če bo prepričal vodstvo kluba iz Podmežakle, bo postal prvi tujec med železarji v tej sezoni in hkrati kajpak prvi predstavnik svoje dežele na slovenskih ploskvah. Jeseničani sicer na ta čas na razpredelnici regionalne lige INL zasedajo tretje mesto s precejšnjim zaostankom za vodilnima Feldkirchom in Lustenauom, resda pa so odigrali dva dvoboja manj.