Luka Gračnar ali Žiga Pance?

Le še zadnje dejanje v hokejski ligi EBEL, v finalu Salzburg z vratarjem Luko Gračnarjem in Bolzano z Žigo Pancetom.

Objavljeno
04. april 2014 12.17
mpi/hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Salzburg - Z nocojšnjo prvo finalno tekmo (ob 19.30 v Salzburgu) se začenja še zadnje dejanje sezone razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva EBEL. Salzburg bo gostil moštvo Bolzana, v majicah obeh ekip pa bosta nastopila tudi slovenska reprezentanta: pri avstrijskem predstavniku namreč mrežo čuva Luka Gračnar, pri italijanskem pa gole lovi Žiga Pance. To pomeni, da bo - kakor koli se bo finale na tri zmage že razpletel - Slovenec v tej sezoni zagotovo dvignil zmagovalno trofejo.

Nekoliko lažje polfinalno delo je imel Salzburg, ki je zasedbo Linza odpravil s 3:0 v zmagah. V obeh domačih obračunih je bil zelo prepričljiv, na gostovanju pa je čvrstega tekmeca odpravil šele po podaljšku. Igralci Bolzana so izločili VSV s 3:1 v zmagah, peruti jim ni pristrigel niti hud domač poraz v tretjem medsebojnem obračunu (1:5). V tej sezoni sta se finalista pomerila že šestkrat, biki so bili uspešni štirikrat in imajo tudi boljšo razliko v golih (18:14).

Spomnimo: hokejisti Telemacha Olimpije, sicer stari/novi slovenski prvaki, niso našli poti v končnico, saj so zasedli predzadnje mesto na razpredelnici, za njimi je obtičal zgolj Innsbruck. Zelo verjetno je, da se bo po pravkar končani sezoni Ivo Jan poslovil od trenerskega stolčka zmajev.