Mladi Luka Kraigher med železarji

Mladi blejski hokejist Luka Kraigher, ki se je že poslkusil na švedskem in češkem ledu, bo zaigral za Jesenice.

Objavljeno
11. julij 2015 19.52
vidic/hokej
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Jesenice - Državni hokejski prvaki, hokejisti Sija Acronija Jesenic, so v svoje vrste zvabili 19-letnega branilca Luko Kraighrja, ki je svojo športno pot pričel na Bledu, na Jesenice pa je prestopil v času, ko je igral v kadetski kategoriji, so sporočili iz gorenjskega kluba.

Nato se je preselil na Švedsko, vendar se mu pri ekipi Södertälje ni izšlo, tako da je prestopil v mladinski pogon češke ekipe Olomouc.

esenice so bile od nekdaj moja želja. Na Jesenicah se hokej piše z veliko začetnico, apetiti pa so pred vsako sezono zelo visoki. Na Češkem sem do poškodbe bil dokaj zanimiv za nekaj članskih klubov, ob poškodbi pa je zanimanje precej upadlo. Ko sem se vrnil domov na zdravljenje in terapije, sem takoj stopil v stik s predsednikom Anžetom Pogačarjem. Interes za sodelovanje je bil obojestranski in nisem veliko razmišljal. Dogovor je bil hitro sklenjen,« je dejal Kraigher, ki se že zelo veseli sezone. »Jesenice bodo nastopale kar v štirih tekmovanjih, kar bo zelo zanimivo. V državnem prvenstvu in slovenskem pokalu, pa tudi v INL želimo biti na samem vrhu. Vsa ta tekmovanja smo sposobni zmagati.«