Marcel Rodman na operacijo, vsaj trije meseci počitka

Slovenskemu hokejskemu reprezentantu Marcelu Rodmanu bodo predel vratnih vretenc operirali v Münchnu.

Objavljeno
06. oktober 2015 20.14
BLED 05.11. 2011 kapetan hokejske reprezentance. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Dresden – Črne slutnje dolgoletnega slovenskega hokejskega reprezentanta Marcela Rodmana so se uresničile: potem ko je prestal hud nalet tekmeca na pripravljalni tekmi svojega novega kluba iz Dresdna, bo zdaj moral na operacijo v predelu vratnih vretenc. Na led naj bi se v najboljšem primeru vrnil čez tri mesece, torej v prvih dneh novega leta.

Ko smo ob koncu poletja pisali o poškodbi, ki jo je staknil 34-letni hokejist, smo ga označili tudi kot največjega osmoljenca med risi, ko gre za zdravstvene težave. Tako prejšnje klubske sezone ni končal po svojih željah v Celovcu, kjer se je sicer imenitno počutil, s pristopom in igrami pa si je prislužil naklonjenost klubskega vodstva in hokejskih poznavalcev na vselej polnih tribunah v koroški metropoli. Takrat je namreč zaradi poškodbe v predelu kolena moral dolgo počivati, tudi svetovno prvenstvo na Češkem je pozneje razkrilo, da se mu je tekmovalni izostanek poznal …

V preteklosti so pogosto različne težave ovirale njegovo še bolj bleščečo pot, a že tako ostaja v ozki eliti izbranih hokejistov v letih slovenske samostojnosti. Tudi na zadnjih olimpijskih igrah, februarja lani, se je pokazal v zelo lepi luči. Prihoda v Dresden se je razveselil, pri novem klubu, sicer zdaj 4. na lestvici nemškega drugoligaškega tekmovanja, so mu dodelili vlogo kapetana, spet je igral skupaj z mlajšim bratom Davidom. Toda zgodba iz preteklosti o izjemni smoli, tokrat po tekmečevem naletu ob ogradi, se je ponovila. Preiskave so razkrile tudi posledice že podobnih poškodb v preteklosti, za medicinsko stroko tokrat ni bilo druge kot predpisati operacijo in nato temeljito zdravljenje.

»Ne gre le za reševanje te sezone, temveč tudi za prihodnost tako v športu kot tudi v vsakdanjem življenju. Vem, da bom moral biti vztrajen in obenem potrpežljiv, hrabrijo pa me nekateri hokejisti, ki so prestali podobne operativne posege in se pozneje brez težav vrnili na led,« nam je včeraj dejal nekdanji kapetan risov. Operacija bo v Münchnu, okreval bo nato v Dresdnu.