Medvedki so frčali, mreža zmajev se je tresla

V dobrodelnem dvoboju lige EBEL hokejisti Telemacha Olimpije praznih rok proti Linzu, častni gol je dosegel Miha Verlič.

Objavljeno
15. december 2013 21.20
Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si


Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije so niz štirih domačih dvobojev v tednu dni v ligi EBEL zapečatili s tivoliskim porazom z Linzem (1:5), s čimer ostajajo z zgolj šestimi zmagami trdno zasidrani povsem na začelju ligaške razpredelnice. Obračun je imel sicer že tradicionalni dobrodelni pečat, saj so gledalci, ki so s seboj prinesli plišastega medvedka, lahko na tribuno vstopili brezplačno. Zdaj že standardni protokol veleva, da navijači zmečejo plišaste igrače na led ob prvem golu zmajev, prireditelji pa jih nato zberejo in podarijo v dobrodelne namene.

Lani so morali v dvoboju z Innsbruckom lastniki medvedkov do 52. minute čakati na prvi gol Olimpije, letos še minuto več. A kaj, ko je moral čuvaj ljubljanske mreže Aleš Sila, ki je spet dobil prednost pred Jerryjem Kuhnom, dotlej že kar petkrat po plošček v mrežo ... Kajti Linz je hitro nakazal, kdo bo gospodar tivolskega ledu, saj je že v uvodni tretjini sprožil kar 24 (!) strelov na gol domačih, ki jih je Sila uspešno krotil vse do 12. minute, ko je podaja Daniela Oberkoflerja bolj po sreči našla pot do strelca Gregorja Baumgartnerja. Tudi varovancem Iva Jana sta se ponudili lepi priložnosti, a sta bila Miha Verlič in Andrej Hebar nenatančna.

Le pet minut druge tretjine so potrebovali gostje, da so bili že tri gole spredaj, 37 sekund pred drugim odmorom pa se je med strelce vpisal še Andrew Jacob Kozek. Zadnji del je bil domala le še formalnost, za častni gol in plišaste igrače na ledeni ploskvi pa je poskrbel Miha Verlič. Do konca bi zmaji lahko še nekoliko ublažili poraz, a jih je vnovič pokopala kronična bolezen te sezone - neučinkovitost.

Linz se je tako maščeval Olimpiji za oktobrski poraz v Tivoliju - tedaj so slovenski prvaki vpisali sploh prvo zmago v sezoni. Po štirih domačih tekmah jih zdaj čakata dve gostovanji - v torek v Celovcu, v petek pa vnovič pri Linzu.

TELEMACH OLIMPIJA : LINZ 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Ljubljana, dvorana Tivoli, gledalcev 1800, sodniki Graber, Kaspar (glavna), Hofstätter in Kalb (vsi Avs).

Strelci: 0:1 - Baumgartner (Oberkofler, Dorion, 12.), 0:2 - Murphy (Hisey, 22.), 0:3 - Oberkofler (Dorion, Mitterdorfer, 25.), 0:4 - Kozek (Hisey, Leahy, 40.), 0:5 - Leahy (Fechtig, Hisey, 44.), 1:5 - Verlič (Mušič, Macaulay, 53.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 4 (2, 0, 2), Linz 8 (0, 4, 4).

Streli na gol: Telemach Olimpija 37 (12, 13, 12), Linz 51 (24, 16, 11).

Telemach Olimpija: Kuhn, Sila; Erman, Ross, Verlič, Mušič, Hebar; MacAulay, LaPlante, Ropret, Hočevar, Morency; Dervarič, Grahut, Ograjenšek, Pešut, Koblar; Cvetek, Groznik, Zdešar, Sotlar, Pesjak.