Medveščak začel pogovore za vstop v KHL

Vodstvo zagrebškega kluba se mudi v Rusiji, kjer so že vložili uradno prošnjo za igranje v drugi najmočnejši ligi.

Objavljeno
29. marec 2013 15.18
Posodobljeno
29. marec 2013 15.30
hokej
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Hokejisti Medveščaka so v sredo potrdili premoč na hrvaških ledenih ploskvah in brez večjih težav osvojili že 17. naslov državnih prvakov. Še isti večer so vodilni možje kluba odpotovali v Rusijo, kjer so se začeli pogovori glede vstopa zagrebškega kluba v KHL.

Vodstvo druge najmočnejše hokejske lige na svetu naj bi končno odločitev sprejelo do 30. aprila, lahko pa rok podaljšajo tudi do sredine maja. »Vodstvo Medveščaka smo seznanili s pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da bi lahko igrala v naši ligi. V Zagreb bomo poslali svoje preiskovalce, ki bodo pregledali delovanje kluba kot tudi samo infrastrukturo,« se glasi skopo sporočilo za javnost, ki je bilo objavljeno na uradni strani KHL.

V Medveščaku so prepričani, da bodo dobili zeleno luč za priključitev k elitni ligi, toda obstaja velika ovira - denar. Na letni ravni morajo namreč zagotoviti kar 10 milijonov finančnih sredstev, za jamstvo naj bi jim šel predsednik lige Aleksander Medvedev, ki je hkrati tudi drugi človek ruskega naftnega giganta Gazproma.