Na grobem derbiju Jeseničani zdržali pritisk domačinov

Hokejisti Olimpije so v zadnji tretjini skorajda pripravili preobrat, a kljub dvema zadetkoma ostali praznih rok.

Objavljeno
25. oktober 2017 23.44
Hokej OLimpija Jesenice
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - V Tivoliju sta se drugič letos v rednem delu lige AHL pomerila Olimpija in Jesenice, večni derbi pa tudi tokrat ni razočaral. Pred več kot 2000 gledalci v ledeni dvorani, veliko je bilo tudi gostujočih navijačev, so Jeseničani bolje odprli srečanje in povedli že v tretji minuti z golom Mihe Brusa, podal mu je Markus Piispanen.

V drugem delu je po sumljivem drugem zadetku gostov, ko je plošček v domačo mrežo z drsalko preusmeril Tadej Čimžar, hokejistom Olimpije zavrela kri in prišlo je do dveh grobih pretepov, kakršnih na slovenskih ledenih ploskvah že nekaj časa nismo gledali. Stojan je povišal na 3:0 in zdelo se je, da bodo Jeseničani spet prepričljivo slavili.

A se Olimpija ni dala, zadetek Kralja po le desetih sekundah zadnje tretjine je odprl tekmo, na 2:3 je znižal Chvatal, do konca pa se je enkrat zatresla vratnica gostujoče ekipe in dvakrat domače, na koncu je zmaga odpotovala na Jesenice. To je bila že deseta zaporedna zmaga železarjev, ki so se spet povsem približali Rittnerju na vrhu lestvice.

Naslednji slovenski obračun v regionalnem tekmovanju bo 16. decembra spet v dvorani Tivoli, v naslednjem krogu pa bosta slovenski ekipi igrali 28. oktobra: SŽ Olimpija bo gostila Neumarkt, Jeseničani bodo gostovali pri val Gardeni.

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)