S Kopitarjem po olimpijsko vozovnico

Selektor Nik Zupančič je izbral hokejiste za priprave na olimpijske kvalifikacije.

Objavljeno
22. avgust 2016 14.41
Anže Kopitar,Ljubljana Slovenija 21.04.2015
A. V.
A. V.

Ljubljana - Slovenski hokejski selektor Nik Zupančič je objavil seznam reprezentance pred začetkom kvalifikacij za olimpijske igre leta 2018. Te bodo od 1. do 4. septembra v Minsku. Poleg Slovenije se bodo za olimpijsko vozovnico pomerile še Belorusija, Danska in Poljska.

Na slovenskem seznamu so vsi najboljši, tudi Anže Kopitar. Reprezentanca se bo zbrala ta četrtek, toda ne v popolni sestavi. Klemen Pretnar in Blaž Gregorc bosta prišla predvidoma 27. ali 28. avgusta, Robert Sabolič in Jan Muršak predvidoma 28. avgusta, Žiga Jeglič 30. avgusta in Rok Tičar neposredno v Minsk.

V ponedeljek pred odhodom v Minsk slovensko reprezentanco čaka še pripravljalna tekma z Italijo na Bledu. Iz trenutnega seznama bo selektor Zupančič prečrtal pet imen med igralci v polju, morda pa bo doma pustil še enega od treh vratarjev. V okviru priprav bo slovenska izbrana vrsta opravila devet treningov na ledu.

Slovenski hokejisti bodo skušali ponoviti uspeh iz pred treh let, ko so se uvrstili na svoje prve olimpijske igre. Poleg turnirja v Minsku bosta še dva kvalifikacijska turnirja. Eden v Oslu, na njem bodo igrale Norveška, Francija, Kazahstan in Italija, drugi pa v Rigi, kjer bodo zaigrale Latvija, Nemčija, Avstrija in Japonska. Na olimpijske igre se bodo uvrstile tri prvouvrščene reprezentance.

 

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji: Robert Kristan, Gašper Krošelj, Luka Gračnar

Branilci: Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Žiga Pavlin, Klemen Pretnar, Miha Štebih, Sabahudin Kovačević, Jurij Repe, Aleš Kranjc

Napadalci: Anže Kopitar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Rok Tičar, Marcelo Rodman, Jan Urbas, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aleš Mušič, Žiga Pance, Miha Verlič, Nik Pem, Žiga Pešut, Andrej Hebar, Eric Pance