Namesto slačilnice odloča pisarna Olimpije

Olimpija v EBEL danes proti favoritu, neurejene razmere ponujajo nove skrbi.

Objavljeno
07. december 2016 09.40
Hokej Olimpija- VIC - vienna capitols. V Ljubljani 29.11.2016[hokej.tivoli.šport]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Ko bi se ozrli k športnemu delu ljubljanskega hokejskega kluba, ta v zadnjih tednih gotovo ni tako slab, kot razkriva zadnje mesto na lestvici. Toda močno se zatika po organizacijski plati, luč je v mračnem predoru zelo oddaljena. Danes ob 19.15 pa se bodo zmaji pomerili s tekmeci iz Linza.

Slednji tudi v tej sezoni sodijo v izbrano družbo najresnejših kandidatov za vrh skupaj s Salzburgom in Vienno. Pa jih je zdesetkano in pravzaprav komaj skrpano tivolsko moštvo, na organizacijski ravni kakšne rekreativne druščine, presenetilo sredi Linza, jim odščipnilo točko in bilo celo blizu popolne senzacije. Sicer pa: če bi štele zgolj novembrske točke, bi bila Olimpija sredi prvenstvene lestvice …

Toda čudežni dosežki niso trajali dolgo, v zadnjih treh nastopih v EBEL so zmaji ostali brez plena. Ponedeljkova večerna predstava v Celju jim je resda prinesla uvrstitev v domači pokalni finale, vseeno pa je bila tekma v zgoščenem ritmu odprtega avstrijskega prvenstva za Olimpijo zdaj prav odveč. Zlasti v trenutkih, ko trener Bojan Zajc iz dneva v dan lahko le ugiba, s kakšno postavo se bo zoprerstavil realno kakovostnejšim tekmecem. Tako zaradi različnih viroz ob prehodu iz jesenskega v zimski letni čas kot poškodb in zlasti negotovosti o prihodnosti posameznih igralcev. Tako so nazadnje Anže Ropret ter tujci Adis Alagić, Jonathan Harty in Kristaps Bazevics že našli nove delodajalce onstran slovenskih meja, ob tako težkih razmerah je le še vprašanje časa, kdaj se bodo za podoben korak odločili tudi nekateri drugi, zlasti vratar Jeff Frazee in spretni strelec Chris Langkow.

»Pravzaprav občudujem zavzetost mojih igralcev, ki že dolgo igrajo po najboljših močeh navzlic številnim pomankljivostim pri klubu. Verjamem, da bi bili v drugem delu EBEL v skupini spodnjega dela za uvrstitev v končnico konkurenčni, če se bodo zadeve okrog organizacije in denarja vsaj delno uredile,« pravi Bojan Zajc, trener ljubljanskega moštva.

Na potezi je zdaj predsednik Marko Popovič, ki doslej še ni uresničil načrta o zasuku kluba navzgor. Sodelovanje s pokrovitelji je drugačno, kot si je predstavljal, delovne obveznosti v tujini mu ne omogočajo popolne navzočnosti v Tivoliju, zatika se pri opremi, zdravniški oskrbi, pravzaprav vsem, kar bi moralo biti za moštvo v najvišjem regionalnem tekmovanju povsem brezhibno. Prav prihajajoči dnevi bodo odgovorili na marsikatero vprašanje, novi odhodi iz slačilnice bi še vidneje prižgali alarm. In na mizo postavili kruto vprašanje – kakšen hokej se bo čez leto ali dve sploh še igral v mestu, v katerem so se pred štirimi leti obiskovalci še pretepali za vstopnice, danes pa je sleherna tekma le še strošek?

Kdaj bo finale pokala?

Potem ko so Olimpijini hokejisti s 3:1 ugnali celjske gostitelje, bodo nastopili v finalu za pokal HZS proti tradicionalnim tekmecem z Jesenic. Tekma med zeleno-belimi in rdečimi bi po koledarju morala biti 9. januarja 2017, toda ker bodo že dan pozneje železarji gostovali v Rittnu pri zdaj vodilnem moštvu AHL, bo vodja tekmovanja Bogdan Jakopič v dogovoru s kluboma poskusil najti novi termin. Vsekakor naj bi bil ta v januarju.