Nedeljska zimska klasika pod vprašajem

Olimpija bi morala jutrišnji dvoboj EBEL proti Sapi igrati na Trgu republike, vendar imajo prireditelji številne težave.

Objavljeno
13. december 2014 21.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Iz Telemacha Olimpije so sporočili, da jutrišnji dvoboj prvenstva EBEL z madžarsko Sapo najverjetneje ne bo potekal na Trgu republike, temveč v dvorani Tivoli.

Ljubljanski klub bi moral jutri igrati prvo izmed treh tekem na prostem, vendar pa se prireditelji soočajo s številnimi težavami. Za prvo preglavico je poskrbel topel veter, nato pa jim ga je zagodel še hladilni sistem drsališča, zaradi katerega debelina ledu ne ustreza kriterijem.

Prireditelji bodo dokončno odločitev sprejeli v nedeljo do 9. ure: »Odločitev je odvisna od tega, ali bodo zagotovljeni pogoji za izvedbo kakovostne tekme na Trgu republike. Rešitev za težave s hladilnim sistemom smo našli, na poti je namreč nova hladilna naprava, veliko pa je vseeno odvisno od vremena, ta dejavnik pa bomo seveda spremljali tudi čez noč,« so zapisali na uradni strani ljubljanskega kluba.

Pri Olimpiji so načrtovali še dva dvoboja na prostem, 16. decembra bo v Ljubljani gostoval celovški KAC, 18. decembra pa še Jesenice.

 

Pivovarna Union Ice Fest

14. december: Telemach Olimpija - Sapa Fehervar (17)

16. december: Telemach Olimpija - KAC Celovec (19.15)

18. december: Telemach Olimpija - Jesenice (19.15)