Nekdanja zmaja potopila Olimpijo

Jan Urbas je v majici VSV ljubljanskim hokejistom nasul štiri, Miha Verlič pa en zadetek za udobno zmago z 8:2.

Objavljeno
20. januar 2017 23.10
šipić hokej
J. P.
J. P.

Beljak - Hokejisti Olimpije so drugi del razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL) začeli v slogu večjega dela dosedanje sezone: s porazom. Sprva so morali na gostovanje v Beljak k neugodnemu VSV, ki je bil prepričljivo boljši z 8:2, Ljubljančani so hud poraz vsaj rahlo omilili z dvema doseženima zadetkoma v zadnji tretjini.

Prvi junak dvoboja je bil slovenski reprezentant v domačih vrstah Jan Urbas, ki bo v četrtek dopolnil 28 let. Napadalec, ki se je pred sezono v Avstrijo vrnil iz švedskega Västeråsa, v mladih letih pa je nosil tudi ljubljanski dres, je prispeval kar štiri gole - v prvi in drugi tretjini po dva. Tudi drugi nekdanji zmaj, Miha Verlič, je obogatil osebno statistiko z enim zadetkom in dvema asistencama (Urbasu).

Da je bila domača zmaga zaslužena, pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov - 43:25. VSV se je veselil tretjič zapored, Olimpija je morala tretjič zapovrstjo na kolena, Beljačani z zmago ostajajo v vodstvu spodnjega dela z 9 točkami, Ljubljančani pa s porazom priklenjeni na dno brez točk. V petem medsebojnem obračunu teh dveh moštev v sezoni je avstrijski predstavnik četrtič zmagal, tudi nazadnje, predzadnji dan lanskega leta, je bil izid v Beljaku 8:2.

Zdaj varovance Bojana Zajca, za katere sta v zadnji tretjini v razmaku dobre minute in pol zadela kanadski branilec Sacha Guimond in ob igralcu več na ledni ploskvi mladi Aljaž Chvatal, ki bo pojutrišnjem dopolnil 21 let, prihodnji dvoboj čaka v nedeljo, ko bodo pod Rožikom že ob 16.15 gostili zasedbo Znojma, lanskega finalista EBEL, ki je drugi del te sezone začel z gladko zmago s 6:2 nad Dornbirnom.

VSV : Olimpija 8:2 (4:0, 4:0, 0:2)

Mestna dvorana, gledalcev 2700, sodniki Lemelin, Stolc, Pardatscher, Verworner (vsi Avs).

Strelci: 1:0 - Urbas (Locke, Wehrs, 3 - PP), 2:0 - Schlacher (Johner, McGrath, 10), 3:0 - Urbas (Verlič, Locke, 12), 4:0 - Verlič (Quellet-Blain, Locke, 16), 5:0 - Urbas (29), 6:0 - Urbas (Verlič, 32), 7:0 - McGrath (Latendresse, 32), 8:0 - Nageler (Kreuter, Bacher, 37), 8:1 - Guimond (Mušič, Pem, 52 - PP), 8:2 - Chvatal (Ulamec, 53).

Kazenske minute: VSV 8, Olimpija 2.

Olimpija: Spreitzer, Frazee; Groznik, Planko, Pešut, Pem, Bussieres; Guimond, M. Čepon, T. Ograjenšek, Mušič, Uduč; K. Čepon, Selan, Zajc, Koren, Gabor; Chvatal, Ulamec, Srpčič.