Nekoč oboji pri vrhu, zdaj daleč od slave

Hokejisti Telemacha Olimpije drevi na celovškem ledu, zdaj povrhu brez kapetana Andreja Tavžlja.

Objavljeno
07. januar 2016 20.21
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Ljubljana – Nekoč so bile tekme med celovškimi in ljubljanskimi zmaji na visoki ravni. Dvorani, tako na celovškem sejmišču kot v Tivoliju, sta bili polni, na ledu je bilo veliko lepih potez. Pred današnjim dvobojem v 41. kolu EBEL pa sta obe moštvi daleč od nekdanje slave in očitno se bosta pomerili med seboj tudi v prihajajočih kvalifikacijah za končnico.

Za Olimpijo je že dolgo jasno, da se tudi v tej sezoni ne bo mogla izogniti nastopom v kvalifikacijski skupini, v kateri sta le še dva prosta vizuma za izločilne boje, pri KAC pa je zgodba vendarle drugačna. Klub s 30 šampionskimi lovorikami je že lani doživel hladno prho, ko se navzlic izjemnemu vložku (s 6 milijoni evrov proračuna za sezono naj bi bili za Salzburgom drugi najbogatejši v EBEL) ni uvrstil v končnico, tudi zdaj mu ne kaže prav dobro. Resda se mu bo ob sedanjem zaostanku sedmih točk za šestouvrščenim Dornbirnom ponudila možnost dodatnega sita za dve mesti končnice, toda na Koroškem, kjer se ponosno ozirajo k svoji hokejski preteklosti, si niti v najbolj črnih sanjah niso predstavljali novega mučnega scenarija.

V nasprotju z drevišnjimi gostitelji se v Tivoliju že dolgo borijo z dolgovi iz preteklosti in tako zamudami pri izplačilih članom moštva, obenem so se jim nakopičile še poškodbe. Prihajajoče štiri tekme, kolikor jih imajo še v sporedu rednega dela, namenjajo predvsem uigravanju ter obenem upajo na pravočasno vrnitev pomembnih adutov pred drugim delom sezone. Tako na današnji tekmi kot tudi nedeljski, ko bodo v Tivoliju gostili branilce lovorike iz Salzburga, ne bo kapetana Andreja Tavžlja, ki so mu zaradi torkovega prekrška v nastopu proti graškim hokejistom v vodstvu tekmovanja izrekli prepoved nastopa na dveh tekmah.

Pari 41. kola, danes (19.15): KAC – Telemach Olimpija, Linz  – Dornbirn, Salzburg – Znojmo, Vienna Capitals – Innsbruck, Graz 99ers – VSV; jutri (19.15): Fehervar – Bolzano.