NHL: 12. zaporedna zmaga Pittsburgha

Hokejisti Pittsburgha so pred domačimi navijači po podaljšku porazili Philadelphio (2:1).

Objavljeno
25. marec 2013 07.08
Posodobljeno
25. marec 2013 07.36
HKN-73939272
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pittsburgh - V severnoameriški ligi NHL je bil sinoči na sporedu dvoboj atlantske divizije med Pittsburghom in Philadelphio, ki ga je po podaljšku z 2:1 dobil prvi in vknjižil 12. zaporedno zmago (vrhunci v spodnjem videu).

Pingvini so na domačem ledu potrdili, da gre za trenutno najbolj vročo ekipo lige, vendar so se morali za novo zmago pošteno potruditi. Prvi gol na tekmi je v 35. minuti z igralcem več dosegel Claude Giroux in Philadelphii zagotovil vodstvo z 1:0. Domači so odgovorili v 44. minuti, ko je Sidney Crosby izkoristil števično premoč petih igralcev proti trem.

Po rednem delu je bil izid 1:1, zato je sledil podaljšek, v katerem je Pittsburgh odločil zmagovalca. Domači so v tretji minuti izpeljali akcijo, v kateri je plošček nazadnje sprejel Tyler Kennedy na levi strani napada in z natančnim strelom premagal vratarja Iljo Bryzgalova. »Trenutno smo zelo samozavestno moštvo in vemo, da če se bomo držali svojega načrta, smo lahko zelo uspešni,« je dejal Kennedy.

Pittsburgh je s 50 točkami najuspešnejše moštvo moštvo na Vzhodu, sledita mu Montreal (45) in Winnipeg (36).

Detroit porazil Anaheim

Vodilno moštvo zahodne konference Chicago je včeraj počivalo, aktivna pa sta bila njegova najbližja zasledovalca Anaheim (48) in Vancouver (40).

Anaheim Ducksi so gostili Detroit Red Wingse in izgubili z 1:2. Gostje so po devetih minutah vodili z 2:0, potem ko sta zadela Daniel Cleary in Drew Miller, domači pa so z golom Ryana Getzlafa v 40. minuti le ublažili končni poraz.

Za razliko od Anaheima so slavili oslabljeni Vancouver Canucski, ki so tudi brez poškodovanih napadalcev Ryana Keslerja, Davida Bootha, Mannyja Malhotre in Zacka Kassiana s 3:2 premagali Colorado. Pri Vancouvru so bili uspešni Jason Garrison (6. minuta), Mason Raymond (24.) in Alex Burrows (35.), pri nasprotnikih pa Jamie McGinn (10.) in PA Parenteau (58.).

Vrhunci dvoboja med Pittsburghom in Philadelphio

Izidi:

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 2:1 (podaljšek)

New York Islanders - Florida Panthers 3:0

New York Rangers - Washington Capitals 2:3 (kazenski streli)

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 2:3

Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 3:2

Calgary Flames - St. Louis Blues 3:2

Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 1:2