NHL: Anaheim do vrha napolnil mrežo Calgaryja

Anaheim je bil na prvi tekmi konferenčnega polfinala s 6:1 boljši od Calgaryja, Washington je porazil N. Y. Rangers z 2:1.

Objavljeno
01. maj 2015 10.04
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Anaheim - Hokejisti Anaheima so prepričljivo začeli konferenčni polfinale lige NHL, saj so na prvi tekmi s Calgaryjem zmagali s kar 6:1. Druga tekma bo v noči na ponedeljek v Anaheimu.

Strelski pohod Anaheima se je začel v enajsti minuti, ko je Hampus Lindholm sprožil z modre črte, plošček se je od ograde odbil do Kylea Palmierija, ta pa je nesebično podal Mattu Beleskeyju, ki mu iz nespredne bližine ni bilo težko zadeti. Vodstvo domačih je v 14. minuti podvojil Patrick Maroon.

Gostitelji so tudi v drugi tretjini dosegli dva gola in si pred zadnjimi dvajsetimi minutami pripravili odlično izhodišče. Na 3:0 je v 23. minuti povišal Corey Perry, nato je bil v 31. minuti uspešen še Emerson Etem.

Calgary si je v zadnji tretjini prislužil tri dvominutne kazni, Racmani pa so to izkoristili z dvema goloma. Že v 44. sekundi je ob številčni premoči zadel Perry, podobno pa je v 43. minuti uspelo še Ryanu Getzlafu. Gostujoči hokejisti so častni gol dosegli v 50. minuti, strelec je bil Sam Bennett.

Calgary je tako v Anaheimu izgubil še 20. zaporedno tekmo, tam je nazadnje slavil leta 2006.

Ward prehitel sireno v New Yorku

Na preostali tekmi večera je bil Washington uspešen na gostovanju pri New York Rangers z 2:1.

Gostje so povedli v 19. minuti prek Aleksandra Ovečkina, domačini pa so izenačili v 56. minuti, za kar je poskrbel Jesper Fast.

Washington je zmagovito akcijo izpeljal v zadnjih sekundah rednega dela. Ovečkin si je priboril plošček v napadalni tretjini in podal pred gol, njegovo podajo pa je vsega 1,3 sekunde pred koncem v gol pretvoril Joel Ward.

Druga tekma bo v noči na nedeljo v New Yorku.

 

NHL, konferenčni polfinale

Vzhodna konferenca

New York Rangers - Washington Capitals 1:2 /0:1/

 

Zahodna konferenca

Anaheim Ducks - Calgary Flames 6:1 /1:0/