NHL: Anaheim prehitel kralje

V Washingtonu je Anaheim z 2:0 premagal najboljšo ekipo rednega dela prvenstva in v pacifiški skupini na prvem mestu prehitel Los Angeles.

Objavljeno
11. april 2016 11.03
A.V., STA
A.V., STA
New York - Los Angeles, ekipa najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, je v noči na nedeljo v svoji dvorani po streljanju kazenskih strelov izgubila z Winnipeg Jets s 3:4. S tem so ostali brez naslova v pacifiški skupini, kajti v drugi od zadnjih dveh tekem rednega dela lige je Anaheim prišel do zmage proti Washington. Do odločitve je prišlo na začetku druge tretjine, ko sta bila uspešna Corey Perry in Nick Ritchie.

"Sezona se za nas ni začela dobro, nismo igrali, kot smo si želeli. Imeli smo veliko sestankov, veliko smo govorili o vzrokih, okoli božiča pa so zadeve le krenile na bolje," je dejal Perry, strelec prvega gola račkov na tekmi, ki se lahko pohvalijo tudi z najboljšo obrambo rednega dela lige, saj so prejeli le 192 golov, ali enega manj kot Washington in tri manj kot Los Angeles.

V New Yorku se je prepričljive zmage veselila Philadelphia. Obe ekipi sta že bili uvrščeni v končnico, tako da tekma ni odločala o ničemer, med strelce pa se je vpisalo sedem različnih igralcev. Otočani se bodo v končnici pomerili s Florido, Philadelphio pa čakajo obračuni z Washington.

Druga dva četrtfinalna para zahodne konference sta Tampa Bay - Detroit in Pittsbrugh - NY Rangers, v vzhodni konferenci pa so četrtfinalni pari Dallas - Minnesota, St. Louis - Chicago, Anaheim - Nashville in Los Angeles - San Jose.

Prve tri tekme bodo v noči na četrtek, Kopitarjevi kralji pa se bodo z morskimi psi pomerili v noči na petek. Prva tekma bo v San Joseju.

NHL
New York Islanders - Philadelphia Flyers 2:5
Washington Capitals - Anaheim Ducks 0:2

PARI KONČNICE

VZHOD
Tampa Bay - Detroit
Pittsburg - NY Rangers
Washington - Philadelphia
Florida - NY Islanders

ZAHOD
St. Louis - Chicago
Dallas - Minnesota
Los Angeles - San Jose
Anaheim - Nashville