NHL: Anaheim z debitantom Gibsonom še drugič uspešen v Los Angelesu

Anaheim Ducks so na gostujoči tekmi drugega kroga premagali Los Angeles Kings z 2:0 in izenačili serijo, Anže Kopitar brez točke.

Objavljeno
11. maj 2014 06.48
Posodobljeno
11. maj 2014 07.32
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Anaheima so ponoči gostovali v Los Angelesu in zmagali z 2:0, s čimer so izenačili serijo drugega kroga na 2:2 (vrhunce tekme si lahko ogledate v spodnjem videu).

Dvoboj Los Angelesa in Ahaheima se je še četrtič končal z zmago gostujočega moštva. Tokrat so imeli pobudo Kralji, vendar niso znali izkoristiti večjega števila strelov (28:14), najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar pa je prvič po desetih zaporednih tekmah ostal brez točke.

Junak Anaheima je bil debitantski vratar John Gibson, ki je ustavil vseh 28 strelov na svoja vrata, gostje pa so tekmo odločili z goloma Devanteja Smitha-Pellyja in Ryana Getzlafa v prvi tretjini.

Peta tekma bo v noči s ponedeljka na torek.

Pelly in Getzlaf zadela v prvi tretjini

Gostujoči trener Bruce Boudreau se je odločil, da na četrti tekmi drugega kroga v vrata pošlje 20-letnega debitanta Johna Gibsona, ki je v rednem delu branil le na treh tekmah. To se je izkazalo kot zadetek v polno.

Gibson je moral prvič resneje posredovati v četrti minuti, ko je njegove sposobnosti preizkusil Marian Gaborik, vratar Anaheima se je izkazal z dobro obrambo.

Domači so imeli več od igre v prvi tretjini, vendar je Anaheim dvakrat kaznoval njihovo neučinkovitost. Prvič v 17. minuti, ko se je Corey Perry odlično znašel pred domačim golom in podal za hrbet, kjer je plošček pričakal Devante Smith-Pelly in ga poslal v mrežo.

Manj kot dve minuti kasneje (1:36) si je domačin Tanner Pearson prislužil dvominutno kazen, kar je privedlo do drugega gola gostujočega moštva. Ryan Getzlaf je najprej zgrešil iz neposredne bližine, vendar je v nadaljevanju akcije podal pred domači gol, kjer je plošček zadel vratarja Jonathana Quicka v čelado in se odbil v gol.

Jalova premoč Kraljev v drugi tretjini

Druga tretjina je bila povsem na strani Los Angelesa, ki je nasprotnike nastreljal z 12:0 (!), vendar Kralji niso našli poti mimo odličnega Gibsona, ki se je izkazal z nekaj izjemnimi obrambami.

Los Angeles je na začetku zadnje tretjine, natančneje v 45. minuti, za štiri minute ostal brez kaznovanega Anžeta Kopitarja, vendar Anaheim ni izkoristil številčne premoči, nato pa ob koncu tekme ustavil vse napade domačinov za izenačitev serije.

 

 

Boston tik pred napredovanjem

Ponoči je potekala tudi tekma med Bostonom in Montrealom, ki so jo »Kosmatinci« dobili s 4:2 in so le še zmago oddaljeni od finala vzhodne konference (vrhunci v spodnjem videu).

Najboljši igralec tekme je bil domačin Carl Soderberg z golom in dvema podajama, domači vratar Tuuka Rask pa je prispeval 29 obramb. Na drugi strani je vratar Montreala Corey Perry ustavil 26 izmed 30 strelov na svoja vrata.

 

 

 

NHL, drugi krog končnice

Zahodna konferenca

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0:2 /2:2/

(Anže Kopitar 2 strela v 20:45 za Los Angeles)

 

Vzhodna konferenca

Boston Bruins - Montreal Canadiens 4:2 /3:2/