NHL: Anaheim z zmago polepšal Selannejev večer

Pri Anaheimu so upokojili dres Teemuja Selanneja s številko 8, nato pa po kazenskih strelih premagali Winnipeg s 5:4.

Objavljeno
12. januar 2015 09.05
SPO-HKO-HKN-WINNIPEG-JETS-V-ANAHEIM-DUCKS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Anaheim - Hokejisti Anaheima so v noči z nedelje na ponedeljek gostili Winnipeg in ga po kazenskih strelih premagali s 5:4 (vrhunci v spodnjem videu).

Hokejiski večer v Anaheimu se je začel s posebno slovesnostjo, na kateri so pod vrh dvorane dvignili znamenito osmico finske legende Teemuja Selanneja, ki je postal prvi igralec z upokojenim dresom v moštvu Anaheima.

Nato se je začelo zares. Uvodna tretjina domačim gledalcem ni prinesla veliko veselja, saj so njihovi ljubljenci prejeli tri gole in na odmor odšli z zaostankom 1:3. Winnipeg je povedel v 8. minuti z golom Evanderja Kana, le 46 sekund kasneje pa je za Anaheim izenačil Rickard Rakell. Sledil je odločen odgovor gostov, ki so v 9. minuti znova povedli, tokrat z golom Zacha Bogosiana, nato pa je Mark Scheifele v 15. minuti povišal na 3:1.

V drugi tretjini sta moštvi dosegli po en gol. Racmane je naprej približal Tim Jackman v 34. minuti, pri Winnipegu pa je bil uspešen Andrew Ladd v 38. minuti.

Anaheim je v zadnji tretjini zagospodaril na ledu in proti nasprotnikovim vratom sprožil 18 strelov (razmerje 18:6), rezultat tega pa sta bila dva gola v mreži gostov. Kyle Palmieri je v 47. minuti izkoristil številčno premoč in znižal na 3:4, Rickard Rakell pa je v 58. minuti izsilil podaljšek.

O zmagovalcu so naposled odločali kazenski streli. Uspešnejši je bil Anaheim, za katerega je odločilni gol prispeval Sami Vatanen v šesti seriji: »Ob zmagovitem golu sem se počutil neverjetno, v čast mi je, da mi je to uspelo. Svojim vnukom bom lahko povedal, da sem na Teemujev večer dosegel odločilni gol,« je bil vesel Vatanen.

 

 

Izidi lige NHL

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 5:4 (po kazenskih strelih)

Edmonton Oilers - Florida Panthers 2:4

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4:1