NHL: Anže Kopitar drugič zapored prva zvezda večera (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v dvorani Madison Square Garden s 4:2 premagali New York Rangers. Dve točki Kopitarja.

Objavljeno
25. marec 2015 07.24
HKO-HKN-SPO-LOS-ANGELES-KINGS-V-NEW-YORK-RANGERS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Ko je najbolj potrebno, hokejisti moštva Los Angeles King znajo strniti vrste. V tesnem boju za končnico so bili sinoči uspešni še drugi večer zapored. Proti moštvu, ki so ga lani premagali v velikem finalu, New York Rangers so se sicer znova reševali po zaostanku, nato pa s 4:2 slavili v sloviti dvorani Madison Square Garden. Prvi junak tekme je bil, tako kot nazadnje v Newarku proti Vragom, slovenski as Anže Kopitar.

Hrušičan je bil drugi večer zapored izbran za prvo zvezdo večera. Dosegel je dve točki za dve podaji, ob golu Mariana Gaborika za 2:1 in pri 4:1, ko je zadel Jake Muzzin. »Tako moramo igrati večkrat, da bomo zmagovali. Imeti moramo v mislih, da lahko prevzamemo nadzor in na vsaki tekmi igrati tako kot smo tokrat,« je po tekmi povedal 27-letni slovenski as, ki si je prislužil pohvale trenerja Darryla Sutterja. »On je naš najboljši igralec. Vse od tekme All Star naša ekipa dobro igra, še zlasti Kopitar. Pri koliko ekipah prevladujoči igralec ni najboljši center?«

To je bila sicer druga ponovitev lanskega finala Stanleyjevega pokala, na prvi tekmi so v Staples centru zmagali Rangerji s 4:3. A Kralji so vrnili udarec. Četudi v začetku tekme stvari niso šle v to smer. Po le 51 sekundah tekme so domači že vodili z 1:0. J. T. Miller je izgubil plošček, Mats Zuccarello pa je premagal vratarja Jonathana Quicka s strelom v desni zgornji kot. Los Angeles je pogukmno krenil po izenačenje in ga dosegli v 11. minuti. Kyle Clifford je podal iz kota, od daleč pa je iz zapestja sprožil Robyn Regehr. Plošček je preusmeril še Keith Yandle, vratarju Camu Talbotu pa se je izmuznil med nogama (1:1). Takoj zatem je imel priložnost tudi Kopitar, ki bi lahko zadel za povišanje vodstva, a previsoko meril od blizu.

Tudi v drugi tretjini so bili Kralji bližje zadetku in v 25. minuti tudi že vodili. Plošček je ukradel Justin Williams in našel Kopitarja, ki je hitro podal pred gol do Gaborika, ta pa je brez težav zadel prazna vrata (1:2). Gostje so imeli za tem prvič priložnost tudi ob igralcu več, a niso bili posebej nevarni, prav tako ne Rangerji v nadaljevanju.

Tretji gol so Kralji dosegli 65 sekund po začetku zadnje tretjine. Jeff Carter je po sijajni podaji Dwighta Kinga zadel mimo treh domačih igralcev. V 43. minuti je bil blizu zadetka Williams, a so sodniki po ogledu posnetka odločili, da plošček ni prečkal golove črte. Zmagovalec je bil v 46. minuti že znan. Sijajna poteza je ob tem uspela Kopitarju, nad katerega so planili kar štirje Rangerji, a Hrušičan jih je ukanil in podal do Muzzina, Talbot pa je klonil še četrtič (1:4). Sloviti Madison Square Garden je utihnil, četudi so domači poraz nekoliko omilili v 57. minuti, zadel je Kevin Hayes po podaji Dana Boyla.

Los Angeles bo skušal zmagoviti niz na vzhodni obali zadržati še proti moštvu New York Islanders, pri katerem bodo gostovali v v noči na petek (tekma se bo začela opolnoči po slovenskem času).

Kralji sicer v lovu za končnico še ne morejo biti mirni, saj v zahodni konferenci še vedno zaostajajo za dve točki za Winnipegom, ki je sicer z 2:5 izgubil proti Vancouvru. 

 

 

NHL:

New York Islanders - Minnesota Wild 1:2 (kazenski streli)
New York Rangers - Los Angeles Kings 2:4 (Anže Kopitar 2 podaji za Los Angeles)
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 2:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 5:3
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 4:5 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 4:3
Nashville Predators - Montreal Canadiens 3:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 5:2